Maakunnallinen miestapahtuma Tiistenjoella

13.9.2018 08.38

Eteläpohjalaisia miehiä kutsutaan Lapuan Tiistenjoelle pyhäinmiestenpäivänä 3.11. klo 16 maakunnalliseen miestapahtumaan.

- Tervetuloa miehet viettämään uudenlaista pyhäinmiesten päivää. Pohjanmaalla on monesti koettu, että miehet eivät tahdo löytää tietään sanan kuuloon tai kirkkoon. Tämän vuoksi monet seurakunnat ovat järjestäneet Miesten aamuja ja muita tapahtumia nimenomaan miehille. Myös Lapualla on paikallisia miesten tapahtumia pidetty jo vuosia ja ne ovat olleet hyvin suosittuja, kertoo Kari Lähdesmäki.

Miestapahtumassa Tiistenjoen kirkossa ja seurakuntatalolla on tänä vuonna mukana mm. maakuntajohtaja Asko Peltola ja tuomiorovasti Matti Salomäki, joiden johdolla pohditaan mm. sitä, millainen on mies sukupolviensa saatossa ja miten kahden maan kansalaisuus vaikuttaa elämäämme. Alustusten jälkeen keskustelu jatkuu kahvikupin äärellä ja ilta päättyy miesten ja tiisteläisten yhteiseen pyhäinpäivän iltamessuun. Messun liturgina on ja saarnan pitää teologian tohtori Harri Kuhalampi. Ehtoollisen vieton yhteydessä muistellaan myös vuoden aikana poisnukkuneita tiisteläisiä. Tapahtumapäivän musiikista ja laulujen säestyksestä huolehtii alkujaan alajärveläisistä koottu Tiemestarin Pojat -yhtye Kimmo Niskalan johdolla.

Tilaisuuden järjestävät Lapua tuomiokirkkoseurakunta, Evankelinen Lähetysyhdistys ELY Ry ja Tiistenjoen miehet. Tapahtumaa tukevat eri tavoin myös useat Etelä-Pohjalaiset yhteisöt ja yrittäjät.

Ohjelman on laatinut eri puolilta maakuntaa koottu miestiimi Harri Kuhalampi (oik.), Kimmo Niskala, Erkki Yli-Krekola, Kari Lähdesmäki ja Hannu Kivisaari.