Uutiset

Lapuan urkufestivaali tarjoaa oopperaa ja urkuelämyksiä

9.8.2018 09.12

IMG_9290_THUMB.jpg

Lapuan VIII urkufestivaali järjestetään 21.-23.9.2018 tuomiokirkossa. Urkufestivaalin taiteellinen johtaja on Rudolf Cerc ja urkufestivaalissa esiintyvät mm. seuraavat urkurit:  Markus Wargh, Lulea/Ruotsi, David Timm, Leipzig/Saksa, Jean-Baptiste Monnot, Rouen/Ranska ja Rudolf Cerc/Slovenia.    

Urkufestivaalin aloittaa suuri ranskalainen urkuri Jean-Baptiste Monnot perjantaina 21.9. klo 19 ja päättyy sunnuntaina klo 18 Ilmajoen oopperakuoron konserttiin.

Urkufestivaalin ohjelmassa on lauantaina 22.9. kaksi urkukonserttia: Klo 17 esiintyy Markus Wargh Ruotsista ja klo 18.30 David Timm Saksasta ja illan viimeisenä järjestetään tuttuun tapaan urkumaraton klo 20.00-23.30, jossa ovat mukana Jean-Baptiste Monnot, Markus Wargh, David Timm ja Rudolf Cerc.  

YLEN1:n radioimassa juhlajumalanpalveluksessa sunnuntaina 23.9. klo 10 tuomiokirkossa saarnaa tuomiorovasti Matti Salomäki ja urkurina on Olli Kinnunen ja kanttorina Riitta Jukkola. Myös tuomiokirkon kuoro esiintyy.

- Kokonaisuus on kruusailematon ja vaikuttava. Urkurit ovat valinneet
yhteistyössä Rudolf Cerc'in kanssa vaikuttavimmat osat omista repertuaareistaan ja yhdistyksen ajatus on se, että samalla kun kuullaan uutta ja iskevää ohjelmistoa, sinne väliin sijoitetaan musiikkia, joihin kävijöillä on helppo samaistua - siis "tuttuutta ja turvallisuutta urkujen pauhun keskellä" - noin kuvaannollisesti sanoen, kertoo Kari Nirha, joka on toiminut Lapuan urkufestivaaliyhdistyksen
puheenjohtajana vuodesta 2016. Sitä ennen urkufestivaalia luotsasi Paula Pääkkönen.

 

****

Kuvassa ovat Urkufestivaalin taiteellinen johtaja Rudolf Cerc, Lapuan urkufestivaaliyhdistyksen puheenjohtaja Kari Nirha sekä hallituksen jäsen Jukkasakari Salomäki.

« Uutislistaukseen