Asetu ehdolle seurakuntavaaleissa, huomisen kirkkoa tehdään nyt!

7.8.2018 10.58

minun-kirkkoni-oranssi-vaaka.jpg

Kiinnostaako sinua vaikuttaminen omassa seurakunnassasi? Haluaisitko uudistaa toimintaa? Asetu rohkeasti ehdolle, huomisen kirkkoa tehdään nyt.

Seurakuntavaaleissa 18.11.2018 valitaan seurakuntaan uudet luottamushenkilöt kaudelle 2019-2022. He päättävät mm. siitä, keitä valitaan seurakunnan työntekijöiksi, minkälaista toimintaa seurakunnassa järjestetään ja mihin seurakunnan rahoja käytetään. Valitut luottamushenkilöt pääsevät siis osaltaan vaikuttamaan siihen, millainen on kirkon tulevaisuus.

Seurakuntavaaleihin etsitään parhaillaan ehdokkaita. Ehdokkaaksi voi asettua 18 vuotta täyttänyt, konfirmoitu kirkon jäsen. Ehdokkaaksi asettuminen tapahtuu  valitsijayhdistyksen kautta. Sen taustalla voi olla puolue, herätysliike tai jokin aate, joka yhdistää sen jäseniä tai valitsijayhdistyksen voi perustaa esimerkiksi kaupunginosan äärelle. Valitsijayhdistys kerää listalleen ehdokkaita, joilla on yhteinen näkemys esimerkiksi kirkon uudistamisesta.

Valtakunnalliselle seurakuntavaalit.fi -sivustolle on koottu tietoa vaaleista ja ehdokasasettelusta. Sivulta löydät myös ohjeet oman yhdistyksen perustamiseen. Jos haluat asettua ehdolle, ota yhteyttä valitsijayhdistyksiin tai kirkkoherranvirastoon, jossa on tietoa jo tiedossa olevista valitsijayhdistyksistä.

Ehdokasasettelu päättyy 17. syyskuuta. Vaalit käydään teemalla Minun kirkkoni. Ennakkoäänestysaika on 6.-10. marraskuuta.

TÄRKEÄT PÄIVÄMÄÄRÄT

Ehdokasasettelu päättyy 17.9.2018

Mikäli et ole kirkon jäsen, mutta ehdokkuus seurakuntavaaleissa kiinnostaa, liity kirkkoon ajoissa. Seurakunnan tulee vahvistaa jäsenyytesi viimeistään 17.9.2018.

Ennakkoäänestys järjestetään 6.-10.11.2018.

Ennakkoon voi äänestää kaikissa ennakkoäänestyspaikoissa. Muista ottaa henkilöllisyystodistus mukaan! Äänestys- ja ennakkoänestyspaikat kerrotaan näillä sivuilla syksyllä 2018.

Varsinainen äänestyspäivä on 18.11.2018.

Vaalipäivänä voit äänestää vain oman seurakuntasi äänestyspaikassa. Äänestyspaikat päivitetään näille sivuille syksyllä 2018.