Tuomiokirkon korjaus valmistui

IMG_0212

Tuomiokirkon runkorakenteissa viime vuonna havaittu lahovaurio on nyt korjattu ja telineet kirkon sisällä puretaan tulevina päivinä. Ulkoverhouksen osalta työ vielä jatkuu kesäkuun loppuun saakka.
-Projekti oli valtava. Hirsiä vaihdettiin yhteensä 75 metriä. Tämä oli yksi isoimmista projekteista, mitä meillä on ollut, sanoo
perinnerakentaja Leo Lönnroth. Kokemusta hänen tiimillään on 12 kirkon korjauksesta.
-Olemme ylpeitä ja kiitollisia, että me ollaan saatu tämä tehdä, hän sanoo ja paljastaa että kirkon hirsiin on kirjoitettu tekijöiden nimet.
Tuomiorovasti kiittelee tekijöitä.
-Olemme tyytyväisiä lopputulokseen. Kaikesta huomaa, että ammattilaiset ovat olleet asialla ja työtä on tehty vanhaa kunnioittaen, hyvässä yhteistyössä museoviraston kanssa, sanoo Jussi Peräaho.
Yksi kirkon kulma on nyt kunnossa ja sille kertyi hintaa noin 330 000 euroa. Muut kulmat tutkitaan kesäkuun aikana.
-Tässä vaiheessa ei ole tiedossa eikä asiakirjoissa ole mainintoja, että muissa kulmissa olisi yhtä mittavia vaurioita. Haluamme kuitenkin mikroporausten avulla varmistua myös muiden kulmien kunnosta, hän sanoo.

6.6.2024 10.33