Kauhajärven kirkko liittyy Tiekirkkojen joukkoon

Anne

Kauhajärven kirkon suntio Anne Jutila esittelee mielellään kyläkirkkoa matkailijoille, kesävieraille ja kaikille halukkaille.

Suomessa on yli 260 Tiekirkkoa, jotka ovat avoinna kesäisin matkailijoita ja hiljentyjiä varten. Tuomiokirkon ja Tiistenjoen kirkon lisäksi tänä kesänä Kauhajärven kirkko avaa ovensa ja liittyy Tiekirkkojen joukkoon. Kauhajärven kirkon ovet ovat avoinna vierailijoille maanantaista torstaihin 3.6. -1.8. klo 9-15 sekä jumalanpalvelusten aikaan.
Kauhajärven kirkon suntio Anne Jutila on luvannut esitellä kirkkoa neljänä kesäisenä iltana 19.6., 9.7., 23.7. ja 30.7.
-Tervetuloa Kauhajärven kauniiseen kirkkoon kuulemaan kirkon historiasta, kyläläisten lujasta uskosta ja luottamuksesta sekä auttamisen tahdosta silloin, kun onnettomuus on kolkuttanut ovella. Kirkon historia itsessään on kiehtova osoitus siitä uskosta ja luottamuksesta joka näitä kyläläisiä on kannatellut sukupolvesta toiseen rakentaessa omaa kirkkoa, joka on noussut tuhkasta uudelleen. Kauhajärvellä on olemassa sellaisia arvoja, joita ei voida rahassa mitata, sanoo Anne Jutila.
-Yhtenä kirkkopihan helmenä pitäisin myös Alvar Aallon suunnittelemaa kellotapulia ja sen seinustalla vartioivaa vaivaispoikaa, joka on selvinnyt kirkon palosta. Vaivaispoika palvelee edelleen omassa tehtävässään ja sinne voi jättää rahaa. Tuotto käytetään kyläkirkkoyhdistyksen toiminnan hyväksi. Useimmiten vaivaispoikien tuotto käytetään vähävaraisten auttamiseen. Joka köyhää armahtaa, se lainaa Herralle onkin useiden palvelutehtävissä toimivien vaivaispoikien tunnuslause. Ne muistuttavat meitä siitä, miten tärkeää on auttaa heikommassa asemassa olevia.

23.5.2024 07.29