Saapas-ryhmä jalkautuu talviloman alkaessa

Saapas.jpg

Sanna Mehtälä ja Teemu Kentta ovat valmiita jalkautumaan vapaaehtoisten kanssa Lapuan kaduille 23.2. Silloin yllä ovat Saapas-liivit, joita vielä odotellaan postista.

Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan kouluttama 10 hengen Saapas-ryhmä jalkautuu ensimmäistä kertaa Lapuan kaduille ja kujille koululaisten talviloman alkaessa perjantai-iltana 23.2.
-Saappaan vapaaehtoiset tunnistaa mustista turvaliiveistä, joissa on edessä teksti Lapuan Saapas ja takana Palveluoperaatio Saapas. Liiveissä on myös iso oranssinvärisen saappaan kuva, kertovat nuorisotyöntekijät Sanna Mehtälä ja Teemu Kentta tuomiokirkkoseurakunnasta.
Heidän johdollaan vapaaehtoisia aikuisia on koulutettu joulukuusta alkaen ja jalkautuminen 23.2. on osa koulutusta. Ryhmän varsinainen tähtäyspiste on koulujen päättymisviikonloppu.
-Haluamme kertoa kaikille, että nyt olemme jalkautumassa kaduille. Tarkoitus ei ole kytätä nuoria, vaan huolehtia heistä ja kysellä kuulumisia ja katsoa, että kaikilla on hyvin asiat, kertoo Teemu Kentta.
Liikkeelle lähdetään pienissä ryhmissä.

Huoli nuorista

Sysäyksenä Saapas-toiminnan käynnistymiselle on ollut huoli Lapuan nuorista.
-Olemme kiitollisia, että näin upea joukko vapaaehtoisia on kokenut tämän työn tärkeänä ja on ilmoittautunut mukaan. Heillä kaikilla on huoli nuorista ja halu auttaa. Monilla heillä on vahvaa osaamista myös siviiliammatin puolelta, iloitsee Sanna Mehtälä ja toivottaa myös uudet vapaaehtoiset tervetulleeksi Saappaan toimintaan. Koulutusta järjestetään halukkaille.
-Voit tulla katsomaan, mitä tämä toiminta on, ennen kuin ilmoittaudut mukaan koulutukseen, rohkaisee Sanna Mehtälä.
Saapas-toiminnan mahdollistajana on kirkon vuosittainen Yhteisvastuukeräys, jonka kohteena ovat jo kolmatta vuotta nuoret. Kerätyistä varoista osa jää Lapualle ja niillä rahoilla on mm. ostettu liivejä ja järjestetty koulutusta.
- Osallistumalla Yhteisvastuukeräykseen voit olla edesauttamassa oman paikkakunnan nuorten hyvinvointia, muistuttavat nuorisotyöntekijät.

6.2.2024 14.38