Uutislistaukseen

Kauhajärven kirkon 40-vuotisjuhlassa 4.6. siunataan käyttöön uurnalehto

Kauhajärvellä juhlat 4.6.

Kirkon 40-vuotisjuhlassa siunataan käyttöön uurnalehto

Kauhajärven kirkon 40-vuotisjuhlaa vietetään sunnuntaina 4.6. Kauhajärven kirkossa, jossa on ensin messu ja sitten juhlakahvit seurakuntakodilla. Juhlapäivänä tuomiorovasti Jussi Peräaho siunaa uurnalehdon käyttöön.
Kirkon vieressä olevalle hautausmaalle on haudattu kyläläisiä vuodesta 1869 lähtien. Tuhkahautaus on nyt mahdollista arkkuhautojen lisäksi myös uurnalehtoon, jonne yksi hautaus on jo suoritettu. Lapualla tuhkausten määrä on lisääntynyt 2000-luvulla pikkuhiljaa, ollen vuonna 2021 kolmannes kaikista hautauksista. Kauhajärvellä uurnahautausten osuus samana vuonna oli viidennes kaikista hautauksista. 
- Monet toiveet on kuultu ja uurnalehto on valmis ja sijoitettu hautausmaan yhteyteen, sanoo kyläkirkkoyhdistyksen puheenjohtaja Olavi Luomala tyytyväisenä.  
Uurnamuistomerkki hankittiin Kauhavan Kiviveistämöltä.

Monitoiminen suntio 

Uutena palveluna Kauhajärven hautausmaalla ovat nyt myös haudanhoitosopimukset. Haudat hoitaa kirkon monitoiminen suntio, Anne Jutila, joka aloitti työt viime syyskuussa.
-Haudanhoitosopimuksia on tehty heti parisen kymmentä, kertoo Jutila. Hänen työhönsä kuuluu hautojen hoidon lisäksi muut hautausmaatyöt, suntion tehtävät, kiinteistön huolto ja siivous.
-Kaikki työt kellotapulista haudan pohjalle, hän sanoo ja kertoo monipuolisesta työnkuvastaan, joka sopii hyvin toimeliaalle ja työtä pelkäämättömälle naiselle.
-Olen kiitollinen, että minut soitettiin tänne töihin. Nyt minulla on ihana työyhteisö, johon tunnen kuuluvani, kertoo Jutila. Aina niin ei ole ollut. 
Koulukiusaamistaustan, masennuksen ja työuupumuksen takia hän ei pidä mitään itsestään selvänä. 
-Minun onni on ollut se, että olen osannut hakea apua. Myös teatteriharrastus pitänyt on elämässä kiinni, sanoo Anne Jutila ja asettuu kirkon vieressä olevan vaivaispojan viereen. Myös sille kävi hyvin. Vaivaispoika säästyi tuhopoltolta 22.5.1981, kun kyläläisten voimin rakennettu kyläkirkko tuhoutui. Jo viikon kuluttua kyläläiset päättivät uuden kirkon rakentamisesta. Rakennustyöt käynnistyivät 13.8.1982 ja uusi kirkko vihittiin käyttöön 7.8.1983. Kirkon on suunnitellut Arkkitehtuuritoimisto Erkki Karvala, Matti Silvennoinen ja Markku Koskinen. Rakennusurakan suoritti rakennusliike Pauli Ylisaari. Kirkon alttaritaulu "totisesti tämä oli vanhurskas mies" on tehnyt kuvanveistäjä Kari Juva.
 

   

 

24.5.2023 10.29