Uutislistaukseen

Diakoniatyöntekijä Sirkka Fränti: Armolaulu kantaa työssä ja eläkkeellä 

Seurakuntamme diakoniatyöntekijä Sirkka Fränti on jäänyt pitkälle lomalle; ensin kesälomalle ja sen jälkeen virallisesti eläkkeelle 1.6. alkaen. Viime päivät hän on käynyt läpi menneitä vuosia ja muistellut työvuosiaan mm. Tervossa, Alahärmässä, Pietarsaaressa ja Lapualla. Diakoniatyön lisäksi Sirkka on pätevöitynyt sosiaalityöntekijäksi ja tehnyt myös sijaisuuksia sosiaalitoimistoihin. 
– Lähdön hetkellä ajatukset ovat palanneet vuoteen 1984, jolloin vielä kaikki diakoniaa opiskelleet vihittiin virkaan. Vihkimysjuhlassa lauloimme Armolauluun, joka on ollut merkityksellinen minulle. Laulun sanat ovat antaneet voimaa: ”Minun armossani on sulle kylliksi, sillä voimani tulee täyteen heikkoudessa. Se on Jumalan suuri lahja. Aamen. Sillä armosta olemme pelastetut, emme tekojemme kautta, ettei kukaan kerskaisi.”  
-Ensimmäinen työpaikkani oli Kuopion lähellä Tervon seurakunta, josta sain vuoden sijaisuuden. Kesällä 1985 aloitin diakonian virassa Alahärmässä. Piispa Yrjö Sariola oli kutsuttu asettamaan kappalainen virkaan. Samassa tilaisuudessa Sariola siunasi minut Alahärmän diakonian virkaa. Hänen puheensa kappalaiselle ja minulle perustui myös Korinttilais- ja Efesolaiskirjeessä olevaan armosta kertoviin kohtiin.
Lapualla Sirkka aloitti työt vuonna 2014. Hänen vastuullaan on ollut Torikirppis, päihde- ja kriminaalityö, kuurot, asiakaspalvelu ja yleinen diakoniatyö. 
-Kotikäyntejä olen pitänyt merkittävinä. Monet ovat uskoutuneet seurakunnan työntekijälle, hän sanoo.
Työtä on ollut paljon, monet kohtaamiset ovat jääneet mieleen ja ovat olleet merkityksellisiä. Eläkkeelle jäämistä Sirkka on kuitenkin ehtinyt jo odottaa.
-Kun itsessään tuntee ikääntymisen merkkejä, on mukavaa jäädä eläkkeelle. Jatkossa on enemmän aikaa läheisille ja harrastuksille, hän sanoo kiitollisena.
 

Sirkan viimeisenä työpäivänä työkaverit ympäröivät hänet

10.1.2023 09.23