Uutislistaukseen

Hautausmaaoppaat.jpg Lapuan matkailuoppaiden Hilkka Koivusalon ja Maritta Sipilän johdolla pääsee tänäkin kesänä tutustumaan Simpsiön hautausmaahan.

Uutena teemalliset hautausmaakiertokävelyt

12.5.2022 15.57

Hautausmaan kiertokävelyjä on järjestetty Simpsiön hautausmaalla 1998 alkaen ja osallistujia on riittänyt vuodesta toiseen. Eikä ihme, sillä hautausmaa on monien kiehtovien tarinoiden ja muistojen paikka, jossa riittää tutkittavaa.
-Joka kesä mukana on ollut noin 100 henkilöä, monia tuttuja kasvoja. Mukana on usein lapualaisia ja heidän vieraitaan mutta myös läheisensä menettäneitä, joille hautausmaasta on tullut tutumpi paikka, sanoo oppaana toimiva Maritta Sipilä ja lupaa kertoa kierroksella lapualaisten merkkihenkilöiden haudoista, esitellä muualle haudattujen muistomerkin, patruunatehtaan räjähdysonnettomuuden uhrien muistomerkin, uurnalehden ja tunnustuksettoman hautausmaan. Myös hautamuistomerkkien symboliikka on mielenkiintoista kuultavaa.
Puolentoista tunnin kierrokselle voi osallistua maanantaisin 27.6.-8.8.2022 välisenä aikana. Lähtö klo 19 siunauskappelilta.
Tänä kesänä uutta ovat teemalliset kiertokävelyt 4.7. ja 18.7., joissa keskitytään hautausmaalle haudattujen runoilijoiden ja kirjailijoiden tuotantoon. Oppaana on tuolloin kirjastotoimenjohtajan tehtävästä alkuvuonna eläkkeelle jäänyt Hilkka Koivusalo.
-Hautausmaalle on haudattu monia kirjailijoita, kuten Kyösti Wilkuna, Wilhelmi Malmivaara, Iska Herttua, Orvokki Kangas, Hilja Riipinen, Niilo Ylivainio, luettelee Koivusalo ja suunnittelee ottavansa kirjoja mukaan tähän kiertokävelyyn ja lukea otteita joidenkin kirjailijoiden tuotannosta. Hautausmaakierrokselle on mahdollisuus osallistua myös ympäri vuoden kotisohvalta. Älypuhelimesta voi ladata maksutta Glopas-ääniopastesovelluksen, jonka kautta esitellään 26 kohdetta hautausmaalta.
Hautausmaakierrokset on aikoinaan aloittanut Seppo Tamminen ja niiden mahdollistajina ovat Lapuan tuomiokirkkoseurakunta ja Lapuan kaupunki.