Ajankohtaista: Seuraava kurssi alkaa syksyllä 2021 jos ilmoittautuneita tulee riittävästi. Voit ilmoittaa kiinnostuksesi tiedottaja Minna Ylimäki-Hemmingille  pitkin vuotta p. 044 2700902, minna.ylimaki-hemminki@evl.fi.

Kurssin käyneiden haastatteluja:

ALFA-KURSSILLA SYNTYI LUOTTAMUS, ETTÄ ELÄMÄ KANTAA

Niina Kaappola päätti osallistua Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan järjestämälle Alfa-kurssille viime syksynä yhdessä äitinsä, tätinsä ja tyttärensä kanssa.
- En tiennyt kurssista etukäteen juuri mitään, mutta lähdin avoimin mielin. Minulla oli asioita, joita halusin pohtia, hän sanoo.

Alfa-kurssin tarkoituksena on antaa mahdollisuus aikuisille kerrata rippikoulussa opittua ja nimenomaan pohtia ja ihmetellä yhdessä kristinuskon perusasioita esim. sitä, miten Jumala johdattaa meitä, miksi Jeesus kuoli tai miten on mahdollista uskoa. Kurssin on maailmalla käynyt jo yli 30 miljoonaa ihmistä ja seurakunnan järjestämille viidelle kurssille on osallistunut jo yli 150 henkilöä. Työntekijöistä ja vapaaehtoisista koostuva joukko on suunnitellut onnistuneen kokonaisuuden. Moni kurssin käynyt onkin jäänyt kaipaamana jatkokurssia.

Seurakunnan kynnys katosi

Elokuussa alkavan Alfa-kurssin viikoittaiset tapaamiset alkavat aina ruokailulla, sen jälkeen on alustus eri aiheista ja keskustelua.
-Nuorena olin mukana partiossa mutta sen jälkeen en ole seurakunnan tilaisuuksiin juurikaan osallistunut. Toki joulukirkossa olen käynyt ja laulamassa Kauneimpia joululauluja, mutta kynnys on ollut korkealla. Kurssin jälkeen sitä ei enää ollut, sanoo Niina Kaappola ja kertoo, miten hieno kokemus kurssi oli.

-Alfa-kurssista tuli viikon kohokohta, jota odotin. Siellä sai olla sellainen kuin on, pohdiskella ja kysellä tai vaikka olla vain hiljaa ja kuunnella. Kurssin myötä seurakunta tuli tutummaksi ja hengellisyys astui arkeen luontevasti. Kurssin myötä sain luottamuksen siihen, että Jumala johdattaa ja elämä kantaa, hän sanoo.

-Minulle ratkaisevaa osallistumisen kannalta oli se, että lastenhoito oli järjestetty. Meillä oli 2-vuotiaan kanssa yhteinen harrastus, jota molemmat odottivat, hän sanoo ja kiittelee että jokainen tapaaminen alkoi ruokailulla. Se oli työpäivän jälkeen tärkeä hengähdyshetki.

ALFA-KURSSISTA TULI VIIKON KOHOKOHTA

Katja Rantala ja Pilvi-Maria Kalliokoski nauravat iloisesti ja keskustelevat innostuneesti siitä, mitä kokivat syksyn 2018 alkaneen Alfa-kurssin aikana. Alfa-kurssi on kristinuskon perusasioiden kertausmahdollisuus ns. aikuisten rippikoulu, jonka on käynyt maailmalla jo noin 30 miljoonaa ihmistä ja Lapualla sen käyneitä on noin 130. Uusi kurssi alkaa elokuussa.
-Se oli viikon ehdoton kohokohta, jota odotin. Vähän samanlaista rentoa, tavallista ja mukavaa kuin joskus riparilla oli, hehkuttaa Katja.

Hän huomasi lehdestä Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan ilmoituksen, jossa kerrottiin, mistä on kysymys ja haastateltiin Alfa-kurssin käyneitä.

-Silloin päätin, että tätä täytyy kokeilla ja ilmoittauduin mukaan. Olen aina uskonut Jumalaan, mutta hengelliset asiat olivat ruvenneet kiinnostamaan enemmän. Oli positiivinen yllätys, että ystävä oli jo tehnyt saman päätöksen ja ilmoittautunut myös, sanoo Katja Rantala ja muistuttaa, että kurssille voi ilmoittautua kuka tahansa eikä tarvitse olla uskossa, että voi osallistua.

-Ymmärsin että riitän tällaisena. Parasta oli se tieto ja kokemus, että emme ole yksin vaan Jumala on luvannut kantaa meidän murheitamme. Se toi levollisuuden ja rauhan elämään, sanoo Katja Rantala.

Kelpaat porukkaan

Alfa-kurssille voi osallistua yksin, ystävän, puolison tai lasten kanssa. Lastenhoito on järjestetty yli 2-vuotiaille.
-Kurssille voit tulla sellaisena kuin olet. Siellä ei ole kynnystä ja kelpaat porukkaan. Ja siellä voi halutessaan olla myös hiljaa ja kuunnella, vakuuttavat Katja ja Pilvi-Maria.

Pilvi-Maria osallistui kurssille miehensä kanssa tuttavan rohkaisemana.

-Usko on ollut aina läsnä elämässäni mutta kurssin aikana Raamatun tuntemus lisääntyi ja seurakunnasta tuli läheisempi, hän kertoo ja toteaa, että kurssi oli myös parisuhdetta lujittava ja heitä yhdistävä kokemus.

-Kurssilla oli myös tilaa kaikenlaisille kysymyksille ja pohdiskelulle ja aina löytyi asiantuntevia vastauksia, sanoo Pilvi-Maria ja muistelee, miten paljon muutakin elämän asioita siellä jaettiin.

-Alfa-kurssilla on myös hyvä mahdollisuus tutustua uusiin ihmisiin ja luoda uusia ystävyyssuhteita.

Alfa-kurssi pidetään 11 perättäisenä keskiviikkoiltana Lapuan seurakuntatalolla. Alfa-illat alkavat ruokailulla, jolloin on aikaa tutustua ja vaihtaa kuulumisia. Sen jälkeen on alustus eri aiheista kuten esim. Miksi Jeesus kuoli? Miten on mahdollista uskoa? Miten Jumala johdattaa meitä? Vieläkö Jumala parantaa?