AINON-yhtyeen kymmenen oodia konsertti tuomiokirkossa

su 18.9. klo 15.00
Kymmenen oodia konsertti

Lapuan tuomiokirkko

Tervetuloa!

Su 18.9 klo 15 AINONIn Kymmenen oodia -konsertti tuomiokirkossa. Omistettu uhan-alaisille eläimille! Vapaa pääsy, ohjelma 10 €. Tapulikahviossa on klo 14 ja väliajalla tarjolla kahvia ja leivonnaisia LauLuxin hyväksi.

Noin tunnin mittaisissa konserteissa AINON esittää sellisti-säveltäjä Aino Juutilaisen Kymmenen oodia -sarjan, joka koostuu sanattomista sävellyksistä uhanalaisille lajeille. Sävellyssarja on pienimuotoinen ele kohti lajien välistä tasa-arvoa. Jokainen sarjan kymmenestä osasta on omistettu tietylle uhanalaiselle eläinlajille. Tarkoituksena on herättää empatiaa valittuja lajeja kohtaan ja tätä kautta luoda edellytyksiä kyseisten lajien ja niiden elinympäristöjen suojelutyölle. Sarja sai kantaesityksensä elokuussa 2021 Lapinlahden kirkossa.

AINON on sellisti-säveltäjä Aino Juutilaisen vuonna 2017 perustama yhtye, jonka musiikissa on vaikutteita jazzista, nykymusiikista ja klassisesta musiikista. Yhtye on vakiinnuttanut itsensä Suomen jazzkentän laitamilla ja onkin konsertoinut mm. We Jazz festivaalilla, JazzEspalla, Loud Silents festivaalilla, Odysseus festivaalilla, Tampereen G livelabissa ja Validi Karkia -klubilla. Yhtye julkaisi ensialbuminsa “Drought” We Jazz Recordsilla syyskuussa 2020. Albumi on saanut positiivisen vastaanoton sekä Suomessa että ulkomailla. Friedrich Kunzmann kirjoitti levystä seuraavaa All About Jazz -sivustolla: “Ainon’s compositions are filled with a rare sense of sophistication that combines the playful elements of jazz with the weightier approach of classical music seamlessly.“ Yhtye on saanut erityistä kehua omaleimaisesta soinnistaan ja tavasta, jolla musiikissa luontevasti yhdistyy musiikin eri tyylilajit. 

AINON

Aino Juutilainen (sello / sävellys)

Merimaija Aalto (viulu / alttoviulu / laulu)

Milo Linnovaara (saksofoni / klarinetti / huilu)

Joonas Leppänen (rummut)

 

Kotisivu: www.ainonmusic.com

  • Musiikki Musiikki

Linkki avautuu uudessa välilehdessä