Urkuklinikka

Urkuklinikka
Lapuan tuomiokirkko

Tervetuloa!

Urkuri Marko Koskisen Urkuklinikka on avoinna perjantaisin Lapuan tuomiokirkossa klo 18 maan suurimpien urkujen ääressä. Urkuklinikan tavoitteena on jakaa urkutietoutta ja innostaa ihmisiä urkujensoiton ja kuuntelemisen pariin.
-Toivoisin, että muodostuisi pieni ydinryhmä, joka haluaisi oppia soittamaan urkuja. Minusta on suorastaan häpeä, että paikkakunnalla, jossa on paitsi monet urut, myös yhdet maan hienoimmista, ei ole urkujensoiton opiskelijoita. Pianonsoittotausta on hyvä lähtökohta urkujensoiton oppimiseen. Toivotan kaikenikäiset soittoa opiskelleet tervetulleeksi tutustumaan urkujensoittoon, sanoo Koskinen.
-Urkuklinikalla myös uruista muuten kiinnostuneet voivat perehtyä paremmin tähän soittimeen, sen toimintaan, erilaisiin urkuihin ja erilaiseen urkumusiikkiin. Parin vuoden välein urkufestivaali antaa välähdyksiä siitä, mitä kaikkea urkujen maailma voi sisältää.  Tarkoitukseni on syventää tätä kulttuurintuntemusta.
Urkuklinikka on maksuton ja kaikille avoin.

Urkuoppilaaksi haluavat voivat halutessaan ilmoittautua ennakkoon sähköpostilla markokoskinen@markokoskinen.fi, mutta paikalle voi myös tulla ilman ennakkoilmoittautumista.