Kohtalon sinfonia uruilla

Lapuan tuomiokirkko

Tervetuloa!

TATATATAAA - tässäkö on maailman tunnetuin teema? Ehkäpä, sillä Beethovenin viidennen sinfonian alun tunnistaa lähes jokainen. Lapuan tuomiokirkossa on lauantai-iltana 13.11. klo 18 mahdollisuus kuulla tämä teema - ja kaikki mitä seuraa sen jälkeen, kun Tommi Niskala tuo urkukonsertissaan kuultavaksi Kohtalonsinfonian kokonaisuudessaan. Niskalan oma urkusovitus syntyi Beethoven-juhlavuonna 2020, ja nyt tämä sovitus on mahdollista kuulla Suomen suurimmilla uruilla. Konsertin aluksi kuullaan Bachin d-mollitoccata ja fuuga. Näin ehkä musiikin historian kaksi legendaarisinta avausteemaa kohtaavat.

Tommi Niskala on opiskellut urkujensoittoa, kuoronjohtoa ja kirkkomusiikkia Sibelius-Akatemiassa, ja valmistunut musiikin maisteriksi. Vuodesta 2011 hän on toiminut Helsingin Kallion seurakunnan kirkkomuusikkona.