Lupa tuntea -vertaistukiryhmän startti-info

to 9.1. kello 18.00 - to 9.1. kello 20.00
Virranniemi

Tervetuloa!

Lupa tuntea -vertaistukiryhmän startti-info järjestetään torstaina 9.1. klo 18-20 Virranniemessä, jossa on mukana kritotyön konkari Erkki Rautio ja paikallinen tiimi mm. Matti Kristola. Ryhmä on avoin kaikille!

Krito-vertaisryhmä alkaa 23.1. ja tällä kertaa aiheena on Lupa tuntea. Ryhmä kokoontuu 11 kertaa 2 tuntia kerrallaan Virranniemessä ja siellä on mukana vapaaehtoisia koulutettuja vetäjiä.  Jokainen on mukana itseään varten, tasavertaisina ryhmän jäseninä, myös ryhmän vetäjät.
-Tämä on niille, jotka haluavat tulla kasvaa enemmän omaksi itsekseen. Uskomme rakastavaan Jumalaan, joka haluaa tehdä meissä työtä, eheyttää, hoitaa ja parantaa, sanoo Leena Kristola, joka oli vertaistukiryhmässä mukana jo vuonna 1999 Ylistarossa. Sen jälkeen hän ollut mukana myös vetäjänä Lapuan ensimmäisessä Kritossa. Myös Leena Kujanpää on käynyt vetäjäkoulutuksen ja ollut mukana Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan ryhmissä.
Ryhmät ovat olleet hyvä kokemus ja ryhmäläiset ovat kokeneet tulleensa hoidetuiksi. Ryhmän joka kokoontumisella läpi käytäviin sääntöihin kuuluu ehdoton luottamuksellisuus.
-Kun elämä satuttaa, siitä jää aina jotain sisimpään. Juuri tällaisten elämän taakkojen ja kipujen parantavaa hoitoa olemme saaneet ryhmissä kokea, sanoo Leena Kujanpää.
Myös seurakunnissa on paljon hiljaista kipua, jota kannetaan yksin ja joka ei näy ulospäin.
-Ryhmässä on mahdollisuus kohdata turvallisessa ja luottamuksellisessa ilmapiirissä oman elämän kipukohtia ja etsiä yhteyttä omaan itseensä ja tunteisiinsa. Totuus tekee vapaaksi. Ryhmässä on mahdollisuus tehdä sovintoa oman elämän kanssa. Se voi olla asioiden kohtaamista, suremista ja hyväksymistä, sanoo Leena Kristola ja myöntää, että hänelle oli alussa vaikeaa puhua rehellisesti oman elämän kipukohdista. Kuitenkin hankalienkin tunteiden käsittely auttaa meitä tulemaan toimeen niiden kanssa paremmin ja nousemaan niiden yläpuolelle. Yksin ei tarvitse jaksaa.
-Kun elämä tuntuu vaikealta tai jopa ylivoimaiselta, Jumala näkee mahdollisuudet elämässä, toteavat naiset lopuksi ja kutsuvat rohkeasti mukaan jokaista, joka haluaa pysähtyä miettimään omia tunteita ja kipuja.
Ryhmän työvälineet ovat omasta itsestä kertominen, toisten kuunteleminen, kirjoittaminen ja rukous. Materiaalina käytetään Lupa tuntea -kirjaa.

Ryhmään voi ilmoittautua laittamalla viestiä osoitteeseen lapuan.tuomiokirkkoseurakunta@evl.fi.