Urkumusiikkia lakeuksilla -konsertti

Urkumusiikkia lakeuksilla -konsertti Lapuan tuomiokirkko

Tervetuloa!

ke 5.6. klo 19 Urkumusiikkia lakeuksilla -konsertti tuomiokirkossa.
Urkujen äärellä on kaksi nuorta urkuria: Sanna Saarenpää ja Teemu Suominen.

Suomen suurimmat urut tarjoavat monenlaisia mahdollisuuksia tuoda kuultavaksi jotain uutta ja jotain vanhaa, suomalaista maisemaa ja muun maailman tuulia. Urkumusiikkia Lakeuksilla -konsertti on läpileikkaus urkumusiikkia eri aikakausilta.

Uruilla voi luonnehtia hyvin erilaisia värejä ja tunnetiloja. Ne yltävät hiljaisimmasta tuulen huminasta suureen valtameren pauhuun tai ukkosmyrskyyn. Esimerkiksi A. Guilmantin sonaatissa kuullaan toisaalta tulista tunnelmointia, toisaalta keinuvaa ja lempeää, iltaruskon siivin kulkevaa melodiaa. Konsertissa voi kiinnittää huomiota vaikkapa siihen, miten harmonian ja rytmin käsittely on muuttunut vuosisatojen kuluessa, vaikka soitin on pysynyt pääpiirteittäin samana.

Sekä kurikkalaissyntyinen Saarenpää (s. 1994) että jämsäläissyntyinen Suominen (s. 1994) ovat opiskelleet kirkkomusiikkia Oulun ammattikorkeakoulussa. Saarenpää valmistui kanttoriksi viime syksynä ja on jatkanut opintojaan Sibelius-Akatemian Kuopion yksikössä, missä hän valmistelee urkujensoiton B-tutkintoa. Suominen sai juuri valmiiksi urkujensoiton C-tutkinnon ja valmistuu kirkkomuusikoksi tänä keväänä.

Konsertin ohjelma 10 €. Tervetuloa!