Palmusunnuntain sanajumalanpalvelus tuomiokirkossa

Palmusunnuntain sanajumalanpalvelus tuomiokirkossa Lapuan tuomiokirkko

Tervetuloa!

Palmusunnuntaina 14.4. klo 10 on sanajumalanpalvelus tuomiokirkossa. Pappina on Jukka Tuppurainen ja kanttori Elke Unt. Jumalanpalveluksen jälkeen on tarjolla kirkkokahvit. Jumalanpalvelus radioidaan: 96,9 MHz.

Palmusunnuntai aloittaa hiljaisen viikon, jolloin muistellaan Jeesuksen kärsimyksiä ja elämän viimeisiä vaiheita. Palmusunnuntai muistuttaa myös Jeesuksen saapumisesta Jerusalemiin. Hän ratsasti aasilla Jerusalemiin, ja kansa heitti hänen eteensä tielle palmunlehviä. Väkijoukko juhli häntä huutaen Hoosianna eli Oi, auta.

Kristityille palmu on kuoleman voittamisen ja marttyyriyden symboli. Jo Vanhan Testamentin teksteissä ennustettiin, että Messiaan tullessa kaupunkiin hänen eteensä levitetään palmun lehviä. Suomessa palmun sijasta koti ja kirkko koristellaan pajunoksilla. Tästä juontaa juurensa myös virpomisperinne, jossa virvottava toivotetaan ”tuoreeks, terveeks, tulevaks vuodeks” – kyse on oikeastaan siunauksesta.

Lapuan tuomiokirkko

Pappisvihkimysmessu tuomiokirkossa

Tervetuloa Jumalan kansan juhlaan!