Naistenpäivä "Matkalla itseni luo - Matkalla Jumalan luo"

Naistenpäivä Keskustan seurakuntatalo

Mukana Riitta Lemmetyinen, Eija-Irmeli Lahti ja Sini Koski

Naistenpäivä lauantaina 16.3. klo 10 Lapuan seurakuntatalolla. Puhujana on kouluttaja, teologian maisteri Riitta Lemmetyinen. Hän on aikaisemmin elänyt nunnana Evankelisten Mariasisarten luostarissa Saksassa. Poislähdön jälkeen elämä oli täysin nollilla. Tulevaisuuden ja toivon näköalat olivat vähissä. Mutta hän selvisi, ja vaikeat kokemukset muuttuivat voimavaraksi.

Luostarissa Lemmetyinen koki riittämättömyyden ja torjutuksi tulemisen tuskaa. Näkemys Jumalasta muuttui ahdistavaksi. Samaa kipua löytyy luostarin ulkopuoleltakin.

Naistenpäivässä kysytään, millainen on oma jumalakuvamme. Entä millainen kuva meillä on itsestämme ja toisista? Vakavaa pohdintaa keventää lounashetki ja näyttelijä, kouluttaja Eija-Irmeli Lahden esitys "Kroppas puhuu ennenku suus aukaaset". Musiikissa on Sini Koski.

Riitta Lemmetyinen.

Eija-Irmeli Lahti.