Männikön kinkerit

Männikön kinkerit

Tervetuloa oman kyläsi kinkereille!

Männikön kinkerit on ke 13.2. klo 18.00 Marja-Leena ja Mauri Laurilan kodissa, Vasunmäentie 616. Pappina on Jukka Tuppurainen ja kanttorina Suvi Tamminen.

Kinkerien aiheena on luomiskertomuksen sanat käännetyssä järjestyksessä: Varjele ja viljele. Tämä on myös seurakunnan vuositeema. Kiitollisuus hyvän Jumalan lahjoja kohtaan herättää kunnioittamaan hänen luomakuntaansa ja suojelemaan sitä. Se saa myös etsimään kohtuullista elämäntapaa. Kinkereillä keskustellaan, miten seurakuntana ja yksittäisinä kristittyinä kohtaamme ympäristöön ja luomakuntaan liittyvät kysymykset ja haasteet.

Kinkerien alkuna olivat keskiajan papiston ripitysmatkat, jotka kehittyivät ajan mittaan lukutaidon ja kristinopin kuulustelutilaisuuksiksi. Nykyisin kinkerit ovat vapaamuotoisia kylien tapaamishetkiä, jonne kutsutaan kaikenikäisiä seurakuntalaisia.