Länsikylä-Rautakorpi alueen kinkerit

Länsikylä-Rautakorpi alueen kinkerit

Kinkerien aiheena on Varjele ja viljele!

Länsikylä-Rautakorpi alueen kinkerit on su 10.2. klo 14 Inkeri Haapaharjun kodissa, Kankaanpääntie 32. Pappina on Heli Pääkkönen ja kanttorina Elke Unt.

Kinkerien aiheena on luomiskertomuksen sanat käännetyssä järjestyksessä: Varjele ja viljele. Tämä on myös seurakunnan vuositeema. Kiitollisuus hyvän Jumalan lahjoja kohtaan herättää kunnioittamaan hänen luomakuntaansa ja suojelemaan sitä. Se saa myös etsimään kohtuullista elämäntapaa. Kinkereillä keskustellaan, miten seurakuntana ja yksittäisinä kristittyinä kohtaamme ympäristöön ja luomakuntaan liittyvät kysymykset ja haasteet.

Kinkerien alkuna olivat keskiajan papiston ripitysmatkat, jotka kehittyivät ajan mittaan lukutaidon ja kristinopin kuulustelutilaisuuksiksi. Nykyisin kinkerit ovat vapaamuotoisia kylien tapaamishetkiä, jonne kutsutaan kaikenikäisiä seurakuntalaisia.