Ämmälä-Hakolan kinkerit

Ämmälä-Hakolan kinkerit

Tervetuloa oman alueesi kinkereille! Huom. osoite!

Ämmälä-Hakolan kinkerit on torstaina 7.2. klo 18. Järj. Tarja ja Teppo Ulvinen. Os. Välikyläntie 2 (huom. osoite).  Pappina on Laura Lahdensuo  ja kanttorina Elke Unt.

Kinkerien aiheena on luomiskertomuksen sanat käännetyssä järjestyksessä: Varjele ja viljele. Tämä on myös seurakunnan vuositeema. Kiitollisuus hyvän Jumalan lahjoja kohtaan herättää kunnioittamaan hänen luomakuntaansa ja suojelemaan sitä. Se saa myös etsimään kohtuullista elämäntapaa. Kinkereillä keskustellaan, miten seurakuntana ja yksittäisinä kristittyinä kohtaamme ympäristöön ja luomakuntaan liittyvät kysymykset ja haasteet.

Kinkerien alkuna olivat keskiajan papiston ripitysmatkat, jotka kehittyivät ajan mittaan lukutaidon ja kristinopin kuulustelutilaisuuksiksi. Nykyisin kinkerit ovat vapaamuotoisia kylien tapaamishetkiä, jonne kutsutaan kaikenikäisiä seurakuntalaisia.