Alapään kinkerit

Alapään kinkerit

Tervetuloa oman kyläsi kinkereille!

Ke 16.1. klo 18.00 on Alapään kinkerit Katriina ja Lauri Särkelän kodissa os. Matinkuja 4. Kinkerit toimittaa rovasti Jukka Tuppurainen ja kanttori Eliina Somppi.

Kinkerien aiheena on luomiskertomuksen sanat käännetyssä järjestyksessä: Varjele ja viljele. Tämä on myös seurakunnan vuositeema. Kiitollisuus hyvän Jumalan lahjoja kohtaan herättää kunnioittamaan hänen luomakuntaansa ja suojelemaan sitä. Se saa myös etsimään kohtuullista elämäntapaa. Kinkereillä keskustellaan, miten seurakuntana ja yksittäisinä kristittyinä kohtaamme ympäristöön ja luomakuntaan liittyvät kysymykset ja haasteet.

Kinkerien alkuna olivat keskiajan papiston ripitysmatkat, jotka kehittyivät ajan mittaan lukutaidon ja kristinopin kuulustelutilaisuuksiksi. Nykyisin kinkerit ovat vapaamuotoisia kylien tapaamishetkiä, jonne kutsutaan kaikenikäisiä seurakuntalaisia.

Hellanmaan seurakuntakoti

Alahellan kinkerit

Kinkerien aineena on Varjele ja viljele!