Jouluista urkumusiikkia "In dulci jubilo"

Jouluista urkumusiikkia Lapuan tuomiokirkko

Uruissa Elke Unt.

Jouluista urkumusiikkia tuomiokirkossa su 23.12. klo 19. Uruissa kanttori Elke Unt. Ohjelmassa J.S. Bach, D. Zipoli, J. G. Walther, A. Karindi, S. Karg-Elert, Lefébury-Wely, Reger. Ohjelmamaksu vapaaehtoinen.

Tuomiokirkon uruista löytyvät omat äänet enkeleille, karitsoille ja  joululapselle. Erilaiset huilut, persoonalliset kieliäänikerrat luovat musiikillisen mielenmaiseman ja kuvailevat taidokkaitten säveltäjien luomissa fantasioissa tunnelmallisesti joulua. Erilaiset jouluaiheiset virsimuunnelmat barokkiajan säveltäjiltä loihtivat riemukkailla kuvioilla ja rytmeillä kuulokuvauksellisia maalauksia joulutähdestä, syntyvästä joululapsesta, musiikin ilmauksiin kuvataan, miten Jumala laskeutuu maan päälle ja tulee ihmiseksi. Siinä soi ilo ja loisto, salaperäisyys ja ihme.

Huom! Tuomiokirkko on saanut juhlavalaistuksen ja kirkkoon heijastuva tähti on muistuttamassa Vapahtajan syntymän ihmeestä.

Tervetuloa!