Tuomasmessu

Tuomasmessu Lapuan tuomiokirkko

Sunnuntaina 30.9. klo 18 tuomiokirkossa vietetään Tuomasmessua, jonka valmisteluun osallistuu iso vapaaehtoisten joukko. Messun liturgina on Laura Lahdensuo ja saarnan pitää Kuortaneen kirkkoherra Vesa Rasta. Musiikissa on Tuomaskuoro ja bändi Sini Kosken johdolla. Vapaaehtoisia seurakuntalaisia on mukana myös rukousavustajina, rukousalttarin tekijöinä ja tekstinlukijoina. Messun päätteeksi on kirkkokahvit kirkossa.

Ensimmäistä Tuomasmessua vietettiin Helsingissä 1988. Sen jälkeen se levisi nopeasti Helsingistä ympäri maailmaa. Tuomasmessun liturgiassa yhdistyvät rikas musiikkielämä ja vapaaehtoisten tärkeä rooli. Tuomasmessussa voi osallistua ja kiertää sivualttareita tai olla vaan hiljaa tai yhtyä rukouslauluihin.