su 1.7. kello 19.00

Suvisunnuntain iltamusiikkia: Jorma Hynnisen, Kalevi Kiviniemen ja Ilkka Paanasen konsertti Lapuan tuomiokirkko

Suomalaisen säveltaiteen kärkinimiin kuuluvat baritoni Jorma Hynninen ja urkutaiteilija Kalevi Kiviniemi konsertoivat tuomiokirkossa.

JUHLAKONSERTTI

Merikanto  -  Kuula
Jorma  Hynninen,  baritoni
Kalevi  Kiviniemi,  urut

Ilkka Paananen, piano

Kesäkonserttisarjan  avajaiskonsertti su  1.7.2018  klo  19  Lapuan  tuomiokirkossa. Ohjelma 15 € ovelta  alkaen  klo  18. Levymyynti  ennen  ja  jälkeen  konsertin. Kaikki  maksut  käteisellä.

Suomalaisen säveltaiteen kärkinimiin kuuluvat baritoni Jorma Hynninen, urkutaiteilija Kalevi Kiviniemi ja pianisti Ilkka Paananen konsertoivat Lapuan tuomiokirkon kesäkonserttisarjan alkajaisiksi Oskar Merikannon, Toivo Kuulan ja Kalevi Kiviniemen juhlavuoden kunniaksi.

Säveltäjä ja urkutaiteilija Oskar Merikannon syntymästä tulee tänä vuonna  kuluneeksi 150 vuotta. Toivo Kuulan kuolemasta taas 100 vuotta. Lisäksi urkutaiteilija Kiviniemi täyttää Lapuan konsertin viikonloppuna 60 vuotta. Juhlakonsertin ohjelma käsittääkin juuri Merikannon ja Kuulan teoksia.

Baritoni Jorma Hynnistä pidetään suomalaisen laulutaiteen historian suurimpana tulkkina kautta aikojen sekä poikkeuksellisen mittavan uran tehneenä ooppera-, lied- ja konserttilaulajana. Hänen kansainvälisen uransa merkittävimpiä näyttämöjä ovat olleet mm. New Yorkin Metropolitan, Milanon La Scala ja Wienin valtionooppera. Hynninen on toiminut myös mm. Savonlinnan oopperajuhlien sekä Suomen Kansallisoopperan taiteellisena johtajana. Vuonna 1990 Jorma Hynninen nimitettiin taiteilijaprofessoriksi.

Konserttiurkuri Kalevi Kiviniemi on vast'ikään konsertoinut mm. useassa kansainvälisesti merkittävässä paikassa, kuten Pariisin Notre Damessa, Leipzigin Gewandhausissa ja Moskovan Tsaikovski-salissa. Jorma Hynnisen kanssa Kiviniemi on esiintynyt yhdessä jo vuosikymmeniä, maamme lisäksi mm. Japanissa, Saksassa ja Ruotsissa. Lisäksi taiteilijakaksikolla on useita yhteisiä levyjä. Jorma Hynninen on ollut myös "avainasemassa" sen suhteen, että Kalevi Kiviniemestä tuli muusikko. Kiviniemi oli Hynnisen tavoin vahvasti suuntautunut kuvataiteisiin ja suunnitellut pyrkivänsä Ateneumiin, mutta kun hän 17-vuotiaana soitti viulistina orkesterissa, joka säesti solistina ollutta Jorma Hynnistä, nuoren miehen suunta kääntyi väistämättä. Hynnisen taiteen vaikutus oli valtava ja Ateneum-haavet vaihtuivatkin Sibelius-Akatemiaan, jonne Kiviniemi meni aluksi laulu pääaineenaan. Jatkossa Kiviniemen yhtenä Kiviniemen uran merkittävimmistä hetkistä ovat olleet yhteisesiintymiset Hynnisen kanssa.

Kaaranmännikön leirikeskus

Siioninvirsiseurat

Herättäjä-Yhdistyksen työntekijät kutsuvat, puhuvat ja kahvittelevat.

Torikirppis

Lauluhetki

Toivelauluja tai virsiä. Mukana Matti Kristola.

Torikirppis

Lauluhetki