Kiirastorstain iltakirkko ja ehtoollinen tuomiokirkossa

Kiirastorstain iltakirkko ja ehtoollinen tuomiokirkossa Lapuan tuomiokirkko

Tervetuloa!

Hiljaisella viikolla seurakuntaa kutsutaan iltakirkkoihin muistelemaan Jeesuksen kärsimyksiä. Hiljaisen viikon torstaina 29.3, kiirastorstaina, muistellaan opetuslasten viimeistä ateriaa yhdessä Jeesuksen kanssa. Sitä sanotaan ehtoollisen asettamisen päiväksi. Lapuan tuomiokirkossa vietetään 29.3. klo 19 kiirastorstain ehtoollismessua. Silloin alttari riisutaan kynttilöistä ja kankaista, ja se verhotaan tulevan pitkäperjantain vuoksi mustaan.

-Ehtoollisella kannattaa käydä usein, koska siitä saa voimaa elämään ja uskolle vahvistusta, rohkaisee tuomiorovasti Matti Salomäki.

Ehtoollinen muistuttaa meitä Jeesuksen kuolemasta ja siitä, että hän itse on kanssamme. Voimme heikollakin uskolla turvautua siihen, että Kristuksen ruumis ja veri on annettu juuri meidän puolestamme. Ehtoollinen on tarkoitettu jokaiselle seurakuntalaiselle evääksi, uskon vahvistukseksi ja syntien anteeksi saamiseksi.

-Voidaan sanoa, että ehtoollinen on tarkoitettu jokaiselle, joka kaipaa pelastusta, syntien anteeksi saamista, rauhaa ja sovintoa Jumalan kanssa. Ehtoollinen on uskon syntymisen ja vahvistumisen paikka.

Messun toimittajat
Kiirastorstain messun toteuttaa Matti Salomäki, Eliina Somppi, Sirkka Fränti, Markus Välimäki, Laura Lahdensuo ja Lapuan kristillisen opiston kuoron joht. Mirjami Mäntymaa
Kolehti: Lapuan Sininauha ry:n työn tukemiseen.
Radio 96,9 MHz.

Messu tuomiokirkossa, lähimmäisen sunnuntai

Messun jälkeen keittolounas!

Messu tuomiokirkossa ja Marja-Liisa Leskelän lähtöjuhla

Marja-Liisa Leskelän lähtösaarna.

Messu tuomiokirkossa, Kansan Raamattuseuran kirkkopyhä

Messun jälkeen srk-talon yläsalissa lounas ja päivätilaisuus.