Seurakuntavaalit

SEURAKUNTAVAALIT LAPUALLA

Marraskuun 18. päivä äänestetään seurakuntaamme uudet päättäjät neljäksi seuraavaksi vuodeksi. Äänestämällä pääset vaikuttamaan seurakuntamme tulevaisuuteen! Valitut luottamushenkilöt päättävät siitä, millaisia linjauksia seurakunnassamme seuraavina vuosina tehdään ja mihin varoja käytetään. Luottamushenkilöt valitsevat myös jäseniä kirkolliskokoukseen, jossa päätetään kirkon yhteisistä asioista.

Lapuan kirkkovaltuustossa on 27 paikkaa.

ÄÄNESTYSPAIKKA 18.11.

Varsinaisena äänestyspäivänä 18.11.2018 voit äänestää Lapuan tuomiokirkossa klo 11-20. Ota henkilökortti mukaan. Tuomiokirkossa on tarjolla vaalikahvit äänestäjille!

Ennakkoäänestys oli 6.-10.11.2018. Silloin äänesti 16 % äänioikeutetuista.

EHDOKKAAT

Lapualla ehdokkaita on 56 kuudesta eri valitsijayhdistyksestä.

Katso tästä ehdokkaat>>

TUTUSTU EHDOKKAISIIN

Etkö tiedä ketä äänestäisit? Testaa, miten omat näkemyksesi sopivat yhteen vaalikoneeseen vastanneiden ehdokkaiden kanssa. Kysymykset käsittelevät olennaisia ajankohtaisia asioita liittyen luottamushenkilön tehtäviin, arvoihin ja kirkon suuntaan. Mukana myös paikallisten seurakuntien omia kysymyksiä. Minkälainen on sinun kirkkosi?

Vaalikone on avautunut!  Avaa tästä>>

KUKA VOI ÄÄNESTÄÄ?

Äänestää voi kirkon jäsen, joka

• täyttää 16 vuotta viimeistään vaalipäivänä 18.11.2018
  • Rippikoulua tai konfirmaatiota ei edellytetä äänestämiseen, evankelis-luterilaisen kirkon jäsenyys riittää
  • Kirkkoon liittymisen tulee olla rekisteröity 15.8.2018 mennessä.

Jokaiselle äänioikeutetulle on lähetetty vaalikirje, jossa on tieto varsinaisen vaalipäivän äänestyspaikasta ja ennakkoäänestyspaikoista.

TULOKSET

Seurakuntavaalien tulokset ovat luettavissa tällä sivulla su 18.11. noin klo 22.  Tulokset löytyvät täältä>>

YHTEYSTIEDOT

Vaalilautakunnan puheenjohtaja Paavo Latva-Rasku puh. 044 360 4884