Yhteisvastuukeräys on alkanut!

Lapualla helmi-huhtikuun aikana noin 100 kerääjää on liikkeellä keräyslistojen ja -lippaiden kanssa.

Lapualla lähes 100 yhteisvastuukerääjää jalkautuu helmi-huhtikuussa ja kiertää listojen kanssa ovelta ovelle. Yhteisvastuuvaroin autetaan vähävaraisten lasten ja nuorten koulutusta esimerkiksi avustamalla maksullisten opiskeluvälineiden hankinnassa. Suomessa noin joka kymmenes lapsi elää pienituloisessa perheessä. Monien nuorten kohdalla unelmien ammatti on vaarassa jäädä haaveeksi, jos perheelle ei ole maksaa opinnoista aiheutuvia kustannuksia.

-Keräysvaroista 20 % jää Lapualle ja sillä summalla tuetaan lapualaisia nuoria, suunnittelee keräyspäällikkö Elina Kosola Lapuan tuomiokirkkoseurakunnasta. Hän suunnittelee, että syksyllä lukiossa ja Sedussa aloittavilla ja jo opiskelevilla voisi olla mahdollisuus hakea anomuksen kautta opintoihin avustusta.

Aktiivisin keräysaika jatkuu huhtikuulle asti. Myös isoskoulutuksessa olevat nuoret jalkautuvat kevään aikana kauppoihin ja keräävät ovilla rahaa keräykseen.
-Tulossa on myös yhteisvastuutapahtumia esim. 5.3. lapsiperheitä kutsutaan valmiiseen pöytään seurakuntatalolle. Vapaaehtoinen maksu osoitetaan yhteisvastuukeräykselle, sanoo Kosola.

Ulkomailla keräysvaroin tuetaan koulunsa keskeyttämään joutuneiden oppilaisen palauuta takaisin kouluun, jaetaan koulu- ja hygieniatarvikkeita ja autetaan koulumaksuissa.

Mikä on Yhteisvastuukeräys?

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

60 % tuotosta menee Kirkon Ulkomaanavun välityksellä kehitysyhteistyöhön ja katastrofiapuun. Loput 40 % keräysvaroista käytetään taloudellisesti vaikeassa tilanteessa elävien ihmisten auttamiseen Suomessa Kirkon diakoniarahaston ja seurakuntien kautta.

Joka kevät Yhteisvastuun yli 20 000 vapaaehtoista arkienkeliä lähtevät liikenteeseen keräyslistojen ja -lippaiden kanssa. Keräykseen osallistuvat kaikki Suomen ev. lut. seurakunnat.

Lahjoita netissä tai pankissa:

tai

Nordea FI16 2089 1800 0067 75
Pohjola Pankki FI14 5000 0120 2362 28
Aktia FI82 4055 0010 4148 41

Viitenumero Lapualla on 307321

Lue lisää yhtesvastuukeräyksestä>>

Yhteisvastuukeräys käynnistyy
Kirkon ulkomaanapu
Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.
Diakonissa
Diakoniatoimisto, Koulukatu 2 (käynti sisäpihan kautta)
62100 Lapua

Työalueena: kehitysvammatyö, omaishoitajat