Kiitos kerääjille ja lahjoittaneille!

Lapualaiset ovat lahjoittaneet vuonna 2019 Yhteisvastuukeräyksen kautta vähävaraisten lasten ja nuorten koulutuksen tukemiseen 17531 euroa. Keräysvaroista 20 % eli noin 3500 euroa jää Lapualle ja sillä summalla tuetaan lapualaisia nuoria.

- Keräysvarojen avulla autetaan vähävaraisia perheitä esim. opiskeluvälineiden hankinnassa, kertoo keräyspäällikkö Elina Kosola tuomiokirkkoseurakunnasta ja rohkaisee ottamaan yhteyttä diakoniatoimistoon.

Kevään aikana noin 120 yhteisvastuukerääjää kiersi listojen kanssa ovelta ovelle.

-Suurin osa keräysvaroista tuli listakeräyksen kautta. Kolehteja kerättiin, tapahtumia järjestettiin ja yksityiset henkilöt tekivät lahjoituksia. Myös seurakunnan isoskoulutuksessa olevat nuoret jalkautuivat lippaiden kanssa kauppoihin. Kiitos jokaiselle kerääjälle ja keräykseen osallistuneelle, sanoo Elina Kosola.

Ulkomailla keräysvaroin tuetaan koulunsa keskeyttämään joutuneiden oppilaiden paluuta takaisin kouluun, jaetaan koulu- ja hygieniatarvikkeita ja autetaan koulumaksuissa.

Mikä on Yhteisvastuukeräys?

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

60 % tuotosta menee Kirkon Ulkomaanavun välityksellä kehitysyhteistyöhön ja katastrofiapuun. Loput 40 % keräysvaroista käytetään taloudellisesti vaikeassa tilanteessa elävien ihmisten auttamiseen Suomessa Kirkon diakoniarahaston ja seurakuntien kautta.

Joka kevät Yhteisvastuun yli 20 000 vapaaehtoista arkienkeliä lähtevät liikenteeseen keräyslistojen ja -lippaiden kanssa. Keräykseen osallistuvat kaikki Suomen ev. lut. seurakunnat.

Vuoden 2020 teema

Vuonna 2020 Yhteisvastuukeräys täyttää 70 vuotta ja teemana on vanhemmuuden tukeminen.

Lahjoita netissä tai pankissa:

Lahjoittaa voit Yhteisvastuulle ympäri vuoden. Elokuun jälkeen lahjoitetut varat menevät
seuraavan vuoden teeman hyväksi.

tai

Nordea FI16 2089 1800 0067 75
Pohjola Pankki FI14 5000 0120 2362 28
Aktia FI82 4055 0010 4148 41

Viitenumero Lapualla on 307321

Lue lisää yhtesvastuukeräyksestä>>

Yhteisvastuukeräys käynnistyy
Kirkon ulkomaanapu
Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.
Diakonissa
Diakoniatoimisto, Koulukatu 2 (käynti sisäpihan kautta)
62100 Lapua

Työalueena: kehitysvammatyö, omaishoitajat