Hallinto

Kirkkovaltuusto

Kirkkovaltuusto on Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan ylin päättävä elin. Valtuustossa on 27 jäsentä ja se valitaan joka neljäs vuosi seurakuntavaaleilla, joissa äänioikeutettuja ovat kaikki 16 vuotta täyttäneet seurakunnan konfirmoidut jäsenet.

Istuva kirkkovaltuusto valittiin vaaleilla syksyllä 2018 ja aloitti toimintansa vuoden 2019 alusta. Seurakuntavaaleissa äänesti yhteensä 2535 lapualaista ja vaalien äänestysprosentti oli näin ollen 25,4. Vaalien ääniharavat ovat Simo Ikola 172 äänellä, Tapio Rintaniemi 156 äänellä, Jorma Kallio 101 äänellä ja Mikko Niemi 99 äänellä.

Kirkkovaltuustoon valitut henkilöt, ehdokaslistat ja äänimäärät:

Sosialidemokraattien ja sitoutumattomien ehdokaslista: Ari Tuurinmäki (71)
Peruskristittyjen ehdokaslista: Riitta Kangasluoma (39)
Kokoomuksen ja sitoutumattomien ehdokaslista: Simo Ikola (172), Tapio Rintaniemi (156), Leena Kuivila (94), Juha Kattelus (78), Mirjami Mäntymaa (70), Carita Liljamo (70), Veli Keltto (68), Vesa Välimäki (57), Anna-Maija Klemettilä (42), Oiva Nyrhilä (40), Kari Nirha (38).
Kristillisdemokraattien ja sitoutumattomien ehdokaslista: Teija Ylimäki (89), Ulla Latomäki (75), Anni Hakola (75), Sari Kaidesoja (53), Leena Jänikselä (51), Helena Lahtinen (47).
Keskustalaisten ja sitoutumattomien ehdokaslista: Jorma Kallio (101), Mikko Niemi (99),  Pentti Lemettinen (66), Pentti Haukkala (52), Jaakko Kangas (48), Ahti Latvala (46), Eeva Jylhä (41), Aaro Panula (41).

Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan kirkkovaltuusto aloitti työnsä ensimmäisellä kokouksella loppiaisena 6.1.2019.

Kirkkoneuvosto

Kirkkoneuvosto on kirkkovaltuuston valitsema valmistelu- ja toimeenpanoelin. Kirkkoneuvostoon kuuluu 13 jäsentä. Kirkkoneuvoston puheenjohtajana toimii tuomiorovasti, kirkkoherra Matti Salomäki ja varapuheenjohtajaksi on valittu Tapio Rintaniemi.

Kirkkoneuvoston jäsenet:

Tapio Rintaniemi (varajäsen Vesa Välimäki), Juha Kattelus (Oiva Nyrhilä), Carita Liljamo (Pirkko Talola), Mirjami Mäntymaa (Minna Haasio), Veli Keltto (Kari Nirha), Anna-Maija Klemettilä (Pirjo Tanninen), Jorma Kallio (Jaakko Kangas), Mikko Niemi (Pentti Haukkala), Pentti Lemettinen (Ahti Latvala), Eeva Jylhä (Katri Hautala), Teija Ylimäki (Sari Kaidesoja) ja Anni Hakola (Leena Jänikselä).

Johtoryhmä

Johtoryhmään kuuluvat tuomiorovasti, talousjohtaja,  kirkkovaltuuston puheenjohtaja, kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja ja kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja.

Työryhmät

Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoneuvosto valitsee luottamushenkilöedustajat työryhmiin. Lisäksi työryhmissä on mukana työalojen työntekijöitä.

Työryhmien tehtävänä on valmistella toimintakertomus ja –suunnitelma sekä arvioida, kehittää ja suunnitella työalan toimintaa yhdessä työntekijöiden kanssa. Työryhmillä ei ole varsinaista päätösvaltaa.

Varhaiskasvatus- ja perhetyöryhmä: Carita Liljamo (pj.), Jaakko Kangas, Seppo Hakola, Anne Nivukoski.
Nuorisotyöryhmä: Pentti Lemettinen (pj.), Mervi Ylinen, Tero Juupajärvi, Vesa Välimäki.
Lähetystyöryhmä: Eeva Jylhä (pj), Pirkko Talola, Kirsti Nyrhilä, Sari Kaidesoja.
Diakoniatyöryhmä: Anni Hakola (pj), Pirjo Tanninen, Pentti Haukkala, Jukka Tauriainen.
Musiikki- ja kulttuurityöryhmä: Juha Kattelus (pj), Hannu Ikola, Vesa Välimäki, Aaro Panula.
Viestintätyöryhmä: Mirjami Mäntymaa (pj), Ari Tuurimäki, Harri Panula, Minna Haasio.
Seurakuntatoiminnan työryhmä:
Jorma Kallio (pj), Kari Nirha, Leena Kuivila, Veli Keltto.
Kiinteistötyöryhmä: Tapio Rintaniemi (pj), Mikko Niemi, Jarmo Tupila, Oiva Nyrhilä.