Alfanettikuva.jpg

Alfa-kurssilla syntyi luottamus siihen, että elämä kantaa

12.6.2020 11.12

Niina Kaappola päätti osallistua Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan järjestämälle Alfa-kurssille viime syksynä yhdessä äitinsä, tätinsä ja tyttärensä kanssa.
- En tiennyt kurssista etukäteen juuri mitään, mutta lähdin avoimin mielin. Minulla oli asioita, joita halusin pohtia, hän sanoo.

Alfa-kurssin tarkoituksena on antaa mahdollisuus aikuisille kerrata rippikoulussa opittua ja nimenomaan pohtia ja ihmetellä yhdessä kristinuskon perusasioita esim. sitä, miten Jumala johdattaa meitä, miksi Jeesus kuoli tai miten on mahdollista uskoa. Kurssin on maailmalla käynyt jo yli 30 miljoonaa ihmistä ja seurakunnan järjestämille viidelle kurssille on osallistunut jo yli 150 henkilöä. Työntekijöistä ja vapaaehtoisista koostuva joukko on suunnitellut onnistuneen kokonaisuuden. Moni kurssin käynyt onkin jäänyt kaipaamana jatkokurssia.

Seurakunnan kynnys katosi

Elokuussa alkavan Alfa-kurssin viikoittaiset tapaamiset alkavat aina ruokailulla, sen jälkeen on alustus eri aiheista ja keskustelua.

-Nuorena olin mukana partiossa mutta sen jälkeen en ole seurakunnan tilaisuuksiin juurikaan osallistunut. Toki joulukirkossa olen käynyt ja laulamassa Kauneimpia joululauluja, mutta kynnys on ollut korkealla. Kurssin jälkeen sitä ei enää ollut, sanoo Niina Kaappola ja kertoo, miten hieno kokemus kurssi oli.

-Alfa-kurssista tuli viikon kohokohta, jota odotin. Siellä sai olla sellainen kuin on, pohdiskella ja kysellä tai vaikka olla vain hiljaa ja kuunnella. Kurssin myötä seurakunta tuli tutummaksi ja hengellisyys astui arkeen luontevasti. Kurssin myötä sain luottamuksen siihen, että Jumala johdattaa ja elämä kantaa, hän sanoo.

-Minulle ratkaisevaa osallistumisen kannalta oli se, että lastenhoito oli järjestetty. Meillä oli 2-vuotiaan kanssa yhteinen harrastus, jota molemmat odottivat, hän sanoo ja kiittelee että jokainen tapaaminen alkoi ruokailulla. Se oli työpäivän jälkeen tärkeä hengähdyshetki.

Seuraava Alfa-kurssi alkaa elokuun 26.8. seurakuntalolla ja sinne voi ilmoittautua 21.8. mennessä Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan nettisivuilla tai soittamalla seurakuntatoimistoon. Loppujuhlaa vietetään 18.11. Lisätietoja kurssista voit kysellä kesäkuussa ja elokuussa seurakunnan tiedottajalta p. 044 2700902, minna.ylimaki-hemminki@evl.fi.

Kurssin sisältö:
26.8 Tässäkö tämä elämä on?
2.9. Kuka Jeesus on?
9.9. Miksi Jeesus kuoli?
16.9. Miten on mahdollista uskoa?
23.9. Miksi ja miten rukoilen?
30.9. Miksi ja miten lukisin Raamattua?
3.10. Pyhän Hengen päivä
7.10. Miten Jumala johdattaa meitä?
14.10. Syysloma, ei Alfaa
21.10 Miksi ja miten kertoisin toisille?
28.10. Miten voin vastustaa pahaa?
4.11. Vieläkö Jumala parantaa?
11.11. Entä sitten seurakunta? Miten käyttäisin loppuelämäni hyvin?
18.11. Loppujuhla

Ilmoittaudu tästä>>