Uutiset

Tuomiokirkon ovet ovat avoinna matkailijoille, hiljentyjille ja kirkkokarkkien bongaajille

28.5.2019 15.03

KesäoppaatNETTI_L.jpg

Tuomiokirkon ovet ovat avoinna 10.6.-2.8. klo 10-18 maanantaista perjantaihin matkailijoille ja hiljentyjille. Heinäkuussa ovet ovat avoinna myös sunnuntaisin. Vierailijoita tuomiokirkossa tänä kesänä opastavat Sinja Kahilampi kesäkuussa ja Henrik Seppä-Lassila heinäkuussa. Henrik oli myös viime kesänä oppaana kirkossa, jolloin siellä kävi yhteensä yli 900 vierasta. Viitisenkymmentä oli ulkomailta; Amerikasta, Ruotsista, Tanskasta ja Japanista.
- Kirkon historia, Suomen suurimmat urut ja kirkkotaide kiinnostavat kävijöitä, kertoo Seppä-Lassila.
-Monet vierailijat olivat matkalla jonnekin ja pitivät kirkkoa hyvänä taukopaikkana. He olivat kotoisin eri puolilta Suomea. Monta sellaistakin kävi, jotka olivat päässeet ripille tai olivat menneet naimisiin tässä kirkossa.
Lapualla asuvat ovat myös lämpimästi tervetulleita kirkkoon. Hiljentyjiä varten kirkossa on rukouksia ja tekstejä mietiskelyn ja hiljentymisen tueksi. Niitä löytyy kirkon takaosasta, penkeiltä, jonne voi istahtaa vaikka kesken pyörälenkin.

Myös lapset on huomioitu tänä kesänä erityisen makeasti!

Kirkkoon on piilotettu kirkkokarkkeja, joita lapset pääsevät etsimään arkisin 10.6-2.8. klo 10-18. Kirkon oppaat ovat keksineet kirkosta monia mielenkiintoisia piilopaikkoja, joiden myötä myös kirkon yksityiskohdat tulevat lapsille tutuiksi. Oppaat auttavat lapsia tarvittaessa piilojen löytämisessä ja aikuisetkin pääsevät halutessaan kirkkokarkkeja maistelemaan.

Myös Tiistenjoen kirkon ovet ovat avoinna 3.6.-26.7. ma-to klo 9-15 tai pe klo 9-13.30.  Lastenkirkkoon pääsee tutustumaan sovittaessa puh. 06-4285230.