Uutiset

Pappisvihkimyksen 30-vuotisjuhlamessua vietettiin tuomiokirkossa

6.3.2018 19.43

YHTEISKUVA_S.jpg

Tiistaina 6.3. tuli täyteen 30 vuotta pappisviran avaamisesta naisille ja sen kunniaksi tuomiokirkossa vietettiin pappisvihkimyksen juhlamessua. Kirkkoon saapui pappeja eri puolilta Etelä-Pohjanmaata, osa kauempaakin. Lopuksi pappisjoukko saatiin yhteiskuvaan auringon tulviessa sisään kirkon ikkunoista. Koolla oli häikäisevä joukko! 

Messussa mukana oli 30 vuoden takaisia hetkiä muistelemassa mm. Eskoossa kehitysvammaistyön pastorina työskentelevä Leena Luokkamäki. Piispa Yrjö Sariola vihki tuomiokirkossa papeiksi 6.3.1988 kymmenen naista.

Juhlamessussa veisattiin virsiä, jotka ovat monia pappeja kannatelleet työssään kuten esimerkiksi virsi 484 Totuuden henki ja virsi 332 Herraa hyvää kiittäkää. 
Leena Luokkamäki loi katseen saarnassaan pääsiäiseen. 
- Ensimmäiset ylösnousseen todistajat olivat naisia. Meidät on kutsuttu viemään viestiä kuoleman voittaneesta ja ylösnousseesta Vapahtajastamme, sanoi Luokkamäki. 

Matti Salomäen, Leena Luokkamäen ja Paula Pääkkösen toimittaman messun jälkeen keskustelu jatkui vilkkaana kirkkokahvilla ennen kuin lähdettiin taas viemään riemuviestiä eteenpäin.


Kuvakooste löytyy seurakunnan Facebook-sivuilta>>

« Uutislistaukseen