Rentoa yhdessäoloa nuorille aikuisille ja perheille

9.2.2018 15.31

Nuoret aikuiset_XL.jpg

Lapuan tuomiokirkkoseurakunnassa panostetaan tänä keväänä erityisesti nuoriin aikuisiin ja perheisiin. Kansanlähetys järjestää Levähdyspaikkoja ja tuomiokirkkoseurakunnan vapaaehtoisista koostuva Sepe-tiimi puolestaan Seurakuntaperheen iltoja. Molemmat ovat matalan kynnyksen tapahtumia, rentoja kohtaamisen paikkoja nuorille aikuisille ja perheille. Hengellisyys on niissä luontevasti läsnä.

Seurakuntaperheen illoissa rentoa yhdessäoloa

Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan vapaaehtoisista koostuva Sepe-tiimi on suunnitellut nuorille aikuisille ja perheille seurakuntaperheen iltoja, joihin on monen ikäisten aikuisten helppo tulla tutustumaan.

-Tämä on kotoista toimintaa, johon on helppo tulla myös lasten kanssa, koska heille järjestetään aina omaa ohjelmaa, kertoo pastori Laura Lahdensuo ja iloitsee vapaaehtoisten joukosta, joka on innolla lähtenyt Sepe-iltoja ideoimaan ja toteuttamaan. Myös uudet vapaaehtoiset voivat tulla vielä mukaan.

Tulossa on perjantaina 23.2. kolmen kerroksen leffailta seurakuntatalolla. Aikuiset katsovat hyvät arvostelut saanutta Courageous-elokuvaa ja lapsille ja varhaisnuorille on oma elokuva. Lopuksi on tarjolla iltapalaa ja seurakunta tarjoaa popparit! Tulossa on myös 23.3. tapahtuma nuorisotalolla, jossa on mukana mm. muusikko Tommi Kalenius ja nuorten aikuisten tarinoita omasta elämästään. Myös silloin on lapsille ja varhaisnuorille omaa ohjelmaa.

-Sepe-illoissa on rentoa yhdessäoloa ilman kaavoja. Siellä on musiikkia, puheita, yhdessä olemista ja iltapalaa. Olemme suunnitelleet myös sporttista perheleiriä, lenkki- ja saunailtoja, kesäpartyjä, kaupunki pakopeliä, hartauksia, leffailtoja ja konsertteja. Tämä on ennen kaikkea uutta toimintaa niille, jotka eivät ole vielä löytäneet paikkaansa seurakunnasta. Toki kaikki ovat tervetulleita mukaan, tiimiläiset kommentoivat.

Levähdyspaikassa kohdataan

Kansanlähetyksen työntekijä, Lapualla asuva Eetu Airevuo, on myös käynnistämässä yhdessä kansanlähetysväen kanssa uutta toimintaa nuorille aikuisille ja perheille. Ensimmäinen Levähdyspaikka on lauantaina 17.2. Virranniemen pappilassa klo 15-18. Myös lapset voivat tulla mukaan. Kevään muut Levähdyspaikat ovat 17.3., 21.4 ja 19.5.
-Kohtaaminen ja yhdessäolo ovat Levähdyspaikassa tärkeässä roolissa. Siellä vietetään aikaa Raamatun sanan, rukouksen ja yhdessäolon merkeissä. Siellä ei ole pitkiä puheita, vaan yhdessä pohtimista ja  Raamatun tutkimista. Levähdyspaikoissa on aina myös lapsille omaa ohjelmaa, kertoo Airevuo. Hän on Kansanlähetyksen Seinäjoen aluevastaava ja viime keväästä asti järjestänyt Levähdyspaikkatoimintaa Seinäjoella hyvällä menestyksellä.
-Lapualla toimintaa on tarkoitus järjestää kerran kuukaudessa, hän sanoo ja toivottaa rohkeasti nuoret aikuiset ja perheet mukaan nyyttäriperiaatteella. Kynnys on matalalla, kaikkien on helppo tulla ja olla, levähtää hetken.