Yhteisvastuukeräys on alkanut! Lapualla liikkeellä n. 150 kerääjää

22.1.2018 12.51

Yhteisvastuukeräys_S.jpg

”Aina valmis hyvän tekemiseen”

Yhteisvastuukeräyksen tarkoituksena on tänä vuonna torjua köyhyyttä ja nälkää. Evankelis-luterilaisen kirkon vuosittain suurkeräys käynnistyi sunnuntaina 4.2. Keräyspäällikkönä on diakoniatyöntekijä Elina Kosola (kuvassa keskellä). Keräyslupa on voimassa elokuulle asti, mutta aktiivisin keräyskausi ajoittui helmi-huhtikuulle, jolloin jopa 150 vapaaehtoista listakerääjää kiertää ovelta ovelle. Yksi heistä on Ritva Vilpakka (kuvassa oik.), joka on vuodesta 2005 toiminut kerääjänä Ilkan ja Katteluksen asuntoalueilla.
-Keräys on monille jo tuttu ja ihmiset mielellään osallistuvat ja osaavat odottaa kerääjää. Keräyksen ohella jutellaan kuulumiset, sanoo Vilpakka, jolle auttaminen ja hyvän tekeminen ovat itsestään selvä asia.
-Olen aina valmis hyvän tekemiseen, hän sanoo iloisesti nauraen kun kysyn, mikä on saanut jatkamaan vapaaehtoistehtävissä vuodesta toiseen.
Myös 15-vuotias Eero Hjelt sanoo auttavansa mielellään. Hän on maaliskuussa kauppojen edustalla keräämässä muiden isosten kanssa. Yhteisvastuukeräykseen osallistuminen kuuluu heidän isoskoulutukseen ja Eero tekee sen mielellään.
-Keräys on tuttu entuudestaan ja mielelläni olen kerääjänä ja sillä tavalla auttamassa, hän sanoo.

Jokakeväinen suurkeräys

Yhteisvastuukeräykseen osallistuvat kaikki Suomen evankelis-luterilaiset seurakunnat ja joka kevät yli 20 000 vapaaehtoista lähtee keräyslistojen ja -lippaiden kanssa liikkeelle.
-60 % tuotosta menee Kirkon Ulkomaanavun välityksellä mm. Etelä-Sudaniin ja Somaliaan, jossa miljoonia ihmisiä näkee nälkää. Keräysvaroista 40 % käytetään ihmisten auttamiseen Suomessa ja omassa seurakunnassa, sanoo keräyspäällikkö Elina Kosola Lapuan tuomiokirkkoseurakunnasta.
Suomessa on miljoona ihmistä, jotka elävät köyhyys- ja syrjäytymisriskissä. Myös Lapualla on paljon vaikeassa tilanteessa olevia, joiden taloudellinen tilanne on heikentynyt työttömyyden, velkaantumisen tai sairauden vuoksi.
-Monille avun hakeminen on todella vaikeaa. Jokainen haluaa itse pärjätä ja apua haetaan vain äärimmäisessä hädässä, sanoo Elina Kosola.
-Keräyksen ansiosta voimme Lapualla auttaa niitä, jotka kipeästi apua tarvitsevat, sanoo Kosola ja iloitsee siitä, miten suuri joukko ihmisiä on tänäkin vuonna ilmoittautunut kerääjiksi ja haluavat olla mukana auttamassa. Yhteisvastuukeräystä sanotaankin hyvällä syyllä lähimmäisenrakkauden kansanliikkeeksi.

Tässä yhteiskuva vuoden 2018 yhteisvastuukerääjistä.

Voit lahjoittaa Yhteisvastuulle myös netissä tai pankissa:

Nordea FI16 2089 1800 0067 75
Pohjola Pankki FI14 5000 0120 2362 28