Kinkereillä kyläläiset tapaavat toisiaan

Hannu Ojalehdon l_ksi_iset 2013_68 (1)_XL.jpg

Avaa tästä kinkerilista>>

Kinkereillä kyläläiset tapaavat toisiaan

Vuonna 2018 Lapualla järjestetään 34 kinkerit, joista ensimmäisenä olivat Poutun alueen kinkerit 6.1. ja viimeisenä Karhunkylän kinkerit 18.2. Kinkerit ovat vuosisatoja jatkunut perinne, joka jatkuu Lapualla vireänä. Kinkerit ovat mainio mahdollisuus kutsua kyläläisiä koolle. Ennen kinkerien alkua seurustellaan ja nautitaan kahvitarjoilusta. Kinkerit kestävät noin 1,5 tuntia ja sen toimittaa pappi yhdessä kanttorin kanssa.

-Kinkereillä on "työllistävä vaikutus", niitä on 7-8 pappia kohti ja kanttoria kohti vielä enemmän. Mutta kinkeri-illat ovat täynnä mieleen jääviä kohtaamisia ja mukavia keskusteluja kristinuskon ydinasioista ja seurakuntalaisten mieliä polttavista kysymyksistä. Entisajan pelottavat kuulustelut ovat vaihtuneet kyläläisten ja seurakuntalaisten kohtaamiseen ja keskusteluun, vanhoihin ja uusiin yhteislauluihin sekä lyhyisiin opetustuokioihin. Pieni tietokilpailukin on taas luvassa, sanoo tuomiorovasti Matti Salomäki Lapuan tuomiokirkkoseurakunnasta.

Kinkereillä aiheena on tänä vuonna Lähteillä-teema, jolla tarkoitetaan sanaa, kastetta ja ehtoollista. Teemaa käsitellään kolmen Raamatun kohdan avulla.

Katso tästä kuvia Härsilän alueen kinkereistä 9.1.2018

HUOM! Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan facebook-sivuilla voi julkaista vapaasti kuvia kinkereistä.