Itsenäisyyspäiväjuhlassa mukana noin 1200 henkilöä

7.12.2017 11.00

Nettikuva_XL.jpg

Lapuan kaupunkin ja tuomiokirkkoseurakunnan yhdessä järjestämä itsenäisyyspäiväjuhla tuomiokirkossa keräsi tuomiokirkkoon jopa 1200 lapualaista. Juhlajumalanpalveluksen jälkeen laskettiin seppeleet sankarihaudoille. Haudoilla oli kunniavartio, joka oli mykistävä ja pysäyttävä kokemus monelle. Joku sanoi, että se oli paras puhe. Yli 300 lapualaista seisoi haudoilla, kun juhlaväki veisasi virren 584 Siunaa ja varjele meitä.

Juhlakahvien jälkeen alkoi varsinainen juhla, jossa tervehdyssanat sanoi vs. kaupunginjohtaja Ahti Latvala, juhlapuheen piti eversti evp Jorma Jokisalo ja pastori Johanna Tyynelä-Haapamäki piti hartauden. Juhlassa esiintyi kahdeksan lapualaiskuoroa: Lapuan sekakuoro, Lapuan Mieslaulajat, Lapuan veteraanikuoro, lapsikuoro LauLux, tuomiokirkon kuoro, Karhunmäen seudun kuoro, Kluunappi-kuoro ja Lapuan kristillisen opiston kuoro. Yli 200 kuorolaista esitti lopuksi Sibeliuksen Finlandian ja juhla päättyi yhdessä Maamme-lauluun. Vaikuttava päivä, paljon hyviä puheita, kohtaamisia ja lauluja. Ja suuri kiitollisuus itsenäisestä isänmaasta.

Johanna Tyynelä-Haapamäki muistutti, että varjelus ja johdatus ovat kantaneet meitä kristittyinä läpi historian suurien tarinoiden, suurten tapahtumien, mutta myös hiljaisen kasvun aikana.

-Jumalan käsiin saamme jättää myös tulevaisuuden, rukoilla varjelusta maallemme ja maailmalle, sanoi Johanna.

Kunniavartiossa oli noin 300 lapualaista.

Juhlassa esiintyi lapsikuoro LauLux joht. Paula Pääkkönen.

Juhlassa esiintyi myös Kluunappi-kuoro joht. Teija Karvonen.

Sirkka Välimäki kaataa kahvia juhlan juontajalle Marita Vaahtoniemelle.

Juhla huipentui, kun yli 200 laulajaa esitti Paula Pääkkösen johdolla Sibeliuksen Finlandian.

*******************

Itsenäisyyspäivän kuvakooste löytyy seurakunnan facebook-sivuilta. Kuvia voi kysellä myös tiedottajalta: minna.ylimaki-hemminki@evl.fi.