Uutiset

Mahdollisuus Muutokseen -mediamissiokuukausi on juuri nyt!

13.10.2017 15.52

Olemme mukana_banneri_THUMB.jpg

Pohjalaisia positiivisia muutostarinoita maaliskuun ajan mediassa

Maaliskuun 5. päivänä on käynnistynyt Mahdollisuus Muutokseen -kampanja, jossa erilaiset ihmiset – muun muassa laulaja, opiskelija, ex-rikollinen, kansanedustaja ja yritysjohtaja – avautuvat rohkeasti kokemistaan vaikeista asioista, joista ei välttämättä puhuta aina julkisesti. Tarinansa mediakampanjalle antaneet kertovat koskettavasti, miten he selvisivät ja löysivät avun ja toivon vaikeaan tilanteeseensa.

Tarinat ovat luettavissa osoitteessa MAHDOLLISUUS.FI. Mukana myös lapualaisten tarinoita!

Nämä puhuttelevat tarinat tulevat esiin Keski- ja Etelä-Pohjanmaalla sekä Pohjanmaalla neliviikkoisen mediamission aikana mm. sinisävyisten ulko- ja lehtimainosten sekä postin kautta jaettavan Elämäsi Mahdollisuus -kirjan välityksellä.

Muutoskertomuksista tehdään lisäksi lyhytohjelmia ja haastatteluja, joita voi katsoa maaliskuussa Alfa TV:llä joka ilta klo 21. Tarinat löytyvät myös osoitteesta www.mahdollisuus.fi ja kootusti YouTubesta.

Kampanjan takana on yli 70 Keski- ja Etelä-Pohjanmaan sekä Pohjanmaan suomen- ja ruotsinkielistä kristillistä seurakuntaa yli kirkkokuntarajojen. Vastaavaa seurakuntien yhteistä ponnistusta ei ole aiemmin nähty maakunnissa. Seurakuntien tavoitteena on tuoda kampanjan kautta toivoa erilaisten elämänhaasteiden kanssa kamppaileville ihmisille.

Mahdollisuus Muutokseen -missiokonseptin on kehittänyt Keravalla sijaitseva medialähetysjärjestö IRR-TV. Mediamissioita on järjestetty 2000-luvun aikana yli sadassa kaupungissa eri puolilla maailmaa. Suomessa missioita on ollut kuusi, muun muassa pääkaupunkiseudulla, Varsinais-Suomessa, Kanta- ja Päijät-Hämeessä sekä Pohjois-Karjalassa.

Miten missio näkyy Lapualla?
Missiotapahtumia Lapualla järjestävät tuomiokirkkoseurakunnan lisäksi helluntaiseurakunta.

Jokaiseen lapualaiskotiin on jaettu Elämäsi Mahdollisuus -kirja 7.3. ja 8.3. kutsu ja ohjelma tuomiokirkkoseurakunnan omiin missiotapahtumiin.  Mikäli et saanut kirjaa tai esitettä, ne ovat haettavissa seurakuntatalon ala-aulasta.

OHJELMA:

La 10.3 klo 17 alkaen mission aloitusjuhla "Mahdollisuus muutokseen" tuomiokirkossa: Klo 17 laulaja-evankelista Nina Åströmin konsertti tuomiokirkossa. Klo 18.15-19 iltapala srk-talolla. Klo 19 Lähteillä -messu tuomiokirkossa, jonka toteuttavat mm. lauluryhmä Sikermä, Matti Salomäki ja Ulla Latomäki. Esirukouspalvelu. Juhlavalaistuksen toteuttaa Tomi Annala. Messun jälkeen nuorille on omaa ohjelmaa Wanhalla apteekilla!

Su 11.3. klo 10 Mahdollisuus Muutokseen -messu tuomiokirkossa. Matti Salomäki, saarna Juha Vihriälä, Riitta Jukkola, Maisa Pasila, huilu ja SeNuKa-kuoro joht. Jaakko Tiittanen. Messun jälkeen lounas srk-talon yläsalissa (aik. 10 €) ja klo 12.15 Ilosanoma-juhla, jossa ovat mukana Matti Salomäki, Juha Vihriälä sekä Hanna, joka tuo terveiset Etu-Aasiasta. Muutostarinansa kertoo myös Jarmo Tupila.

Ke 14.3. klo 18 Mikä muutti elämäni? –tilaisuus Haapakosken nuorisoseuralla. Kyläläisten muutoskertomuksia ja musiikkia, iltapala ja iltahartaus Laura Lahdensuo. Muutostarinoita kertovat Sirkka Välimäki, Olli Karvala, Maire Ulvinen, Tommi Mantere ja Anni Hakola.

Pe 16.3. klo 20 Kls.-yhtyeen konsertti tuomiokirkossa. Kristillistä, raskasta ja melodista rock-musiikkia akustisesti soitettuna. Konsertin päätteeksi ehtoollinen.

La 17.3. klo 10 Miesten aamu Kaaranmännikön leirikeskuksessa os. Kellojantie 17. Mukana Jukka Tuppurainen ja Eetu Airevuo. Musiikkia. Aamupalan tarjoaa tuomiokirkkoseurakunta.

Su 18.3. klo 15.30 Merikosken Laulun VALOA! konsertti tuomiokirkossa joht. Tommi Hekkala. Päätöshartaus pastori Johanna Tyynelä-Haapamäki.

Konsertissa kuullaan joukko huolella valittuja, valoa ja toivoa antavia kappaleita, joiden äänimaailma sopii erityisesti Merikosken Laulun sointiin. Ohjelmisto sisältää tuttujen hengellisten laulujen lisäksi uudempia helmiä ulkomailta. Tunnettuihin suomalaissävellyksiin lukeutuvat muun muassa P.J. Hannikaisen Suojelusenkeli sekä Taneli Kuusiston Suomalainen rukous.

Englanniksi kuoro esittää esimerkiksi koskettavan sävellyksen Kim André Arnesenilta. Arnesenin Even when He is silent on tehty keskitysleiriltä toisen maailmansodan jälkeen löytyneeseen tekstiin.

Merikosken Laulu tuo yhteen noin 40 laulavaa naista, joita yhdistää laulamisen palo ja riemu. Viime vuonna seitsenkymppisiään juhlinut poppoo on valittu kolme kertaa Suomen Naiskuoroliiton Vuoden kuoroksi, ja se on yltänyt kultatasolle kansainvälisissä kuorokatselmuksissa. Seuraava kilpailukoitos on vuorossa lokakuussa, jolloin Merikosken Laulu suuntaa kuorofestivaaleille Portugalin Fundaoon.

Konsertin päättää Johanna Tyynelä-Haapamäen pitämä hartaus. Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelmamaksu on 10e.

Su 18.3. klo 18 Ilta Lauran kanssa –live talk show ”Ainut elämä”. Vanhan Paukun Alajokisalissa (Kauppakatu 23). Toimittaja ja juontaja Laura Siltala on vetänyt vuodesta 2008 kristillistä talk show’ta nimeltään Ilta Lauran kanssa. Iltoja on ollut baareissa, ravintoloissa, teattereissa, kirjastoissa, kahviloissa ja kirkoissa. show’ssa musiikki ja keskustelu vuorottelevat. Illat ovat yhtä aikaa viihteellisiä ja syvällisiä. Lauran vieraina Lapualla ovat uusi kaupunginjohtaja Satu Kankare, Tuula Portin ja Matti Taini. Musiikista vastaa Antti Kleemola. Väliaikatarjoilu.

Ke 21.3. klo 12-14.30 Parasta elämääsi. Senioritapaaminen Seurakuntaopistolla os. Siiriläntie 11-13. Ohjelma: Keitto klo 12-13 (maksuton), musiikkia, muutoskertomuksia Heikki Hietala, Leena Kujanpää ja Mikko Tienhaara, hartaus Tapio Hirvilammi ja lopuksi kahvit. Esirukousmahdollisuus. Kuljetustoiveet 19.3. mennessä puh. 044 273 1210/Elina Kosola tai 044 273 1211/Minna Kivistö.

To 22.3. klo 18 Muutoksen lauluja ja kyläläisten kertomuksia siitä, kuinka Jumala on auttanut. Tilaisuus Hellanmaan srk-kodilla. Iltahartaus Raimo Lähteenmaa. 

Pe 23.3. klo 18 Seurakuntaperheen ilta "Tule sellaisena kuin olet" Nuorisotalolla. Mukana lauluntekijä, laulaja ja muusikko Tommi Kalenius. Oman tarinansa kertovat Mervi Ylinen sekä Mikko ja Teija Ylimäki. Illan juontavat Liisa ja Matti Taini. Omaa ohjelmaa lapsille ja varhaisnuorille. Iltapala.

Klo 19 "Mua siipeis suojaan kätke" -kyläiltamat Kauhajärven seurakuntakodilla. Tuomiokirkon kuoro laulaa ja leipoo, lapsiparkki päiväkerhotiloissa, iltapalatarjoilu, yhteislaulua, muutoskertomus Ulla Latomäki, esirukousmahdollisuus. Tapahtuma sopii kaikenikäisille.

La 24.3. klo 10 Naisten aamu "Jumala kutsuu" seurakuntatalolla. Mukana pastori Erja Kalpio. Musiikki Sini Koski. Aamupalan tarjoaa tuomiokirkkoseurakunta.

La 24.3. klo 19 Jumala kuulee-ilta Tiistenjoen kirkossa. Mukana mm. Satu Kivisaari, Ulla Latomäki, Erja Kalpio, Jussi Kosola, Tiemestarin pojat ja Kimmo Niskala.

Su 25.3. klo 10 Palmusunnuntain ehtoollisjumalanpalvelus tuomiokirkossa ja sen jälkeen päiväjuhla ”Jumala kuljettaa” srk-talolla. Mukana pastori Erja Kalpio, Laura Lahdensuo, Matti Salomäki, Paula Pääkkönen ja Elyset-lauluryhmä.

Ma 26.3. klo 18 Tuomasmessu tuomiokirkossa. Mukana Laura Lahdensuo, juontajana Tarja Annala, saarna Reijo "Rexi" Takamaa, Tuomaskuoro ja -bändi joht. Sini Koski ja iso joukko vapaaehtoisia. Kirkkokahvit kirkossa. 

Tuomasmessu on matalan kynnyksen messu kaikille, jotka kaipaavat Jumalaa tai etsivät yhteyttä toisiin. Se yhdistää kristittyjä ja rohkaisee itseä ja toista armahtavaan uskoon. Ensimmäistä Tuomasmessua vietettiin Helsingissä 1988. Sen jälkeen se levisi nopeasti Helsingistä ympäri maailmaa. Tuomasmessun liturgiassa yhdistyvät modermi spiritualiteetti, vanhan kirkon rakenne, rikas musiikkielämä ja vapaaehtoisten tärkeä rooli. Tuomasmessussa voi osallistua ja kiertää sivualttareita tai olla vaan hiljaa tai yhtyä rukouslauluihin. Tästä messusta tykkää kaikki!

Maaliskuulla Kohtaamispaikka-kahvio on avoinna 12.-25.3. ma-pe klo 13-19, la-su klo 12-17 os. Asemakatu 1. Tarjolla maksutta pullakahvit! Samalla on mahdollisuus keskustella elämästä, uskosta ja missiosta.

Lue lisää missiosta>>

SINUA VARTEN!


Anni Hakola on Mahdollisuus Muutokseen -mission rukouskoordinaattori ja on huolehtinut, että seurakunnan kaikissa missiotapahtumissa on sinisellä sydämellä varustettuja ihmisiä. He ovat niitä sydämellisiä ihmisiä, jotka ovat valmiina kuuntelemaan, keskustelemaan ja rukoilemaan jos joku sitä haluaa.

 

 

 

« Uutislistaukseen