Uutiset

Seurakuntaviikko armo-aiheisia tapahtumia täynnä!

9.10.2017 09.49

Sivu1_XL.jpg

SEURAKUNTAVIIKON AIHEENA ON ARMOA! Olet tervetullut elämään armon viikkoa yhdessä 28.10.-5.11. (viikko 44). Seurakuntaviikon esite jaetaan Lapualla joka kotiin 26.10.

Lauantai 28.10.

Klo 10-12 Naisten aamu srk-talolla. Mukana pastori Helena Turja, joka on tavannut Nepalissa tuhansia armon kerjäläisiä. Naisten aamussa hän kysyy, onko armo luterilaisille avainkäsite ja onko kirkon ulkopuolella armoa. Musiikissa Sini Koski. Aamupala 5 €.

Sunnuntai 29.10.

klo 10 pappisvihkimysmessu tuomiokirkossa. Piispa Simo Peura, Eliina Somppi ja Tuomiokirkon kuoro. Radiointi 96,9 MHz.

klo 18 Suomalainen messu tuomiokirkossa.  Lasse Heikkilän säveltämä musiikkipitoinen ja suuren suosien saavuttanut Suomalainen messu  toteutetaan ekumeenisen rukouspäivän hengessä ja sitä on toteuttamassa tuomiorovasti Matti Salomäki, kanttori Kati Koskinen sekä iso joukko soittajia ja esilaulajia. Mukana on puheenvuoron käyttäjät myös vapaakirkosta ja helluntaiseurakunnasta.

Messu alkaa Laulu Suomelle –kappaleella ja messun aikana kuullaan myös Pohjalainen uskontunnustus. -Uskon, että messun suosio perustuu siihen, että tekstit ovat kauniita ja koskettavia ja toisaalta mukana on hyvin rytmikkäitä kappaleita, sanoo kanttori Kati Koskinen Lapuan tuomiokirkkoseurakunnasta.

Esilaulu- ja säestysryhmä:

Mukana Anu Haavisto, viulu
Risto Jukkola ja Teemu Kentta, kitara
Jesse Häyhä, kontrabasso
Aapo Laitinen, lyömäsoittimet
Kati Koskinen, piano.

Ei ehtoollista. Messun jälkeen kahvitarjoilu srk-talolla. Tervetuloa! Tilaisuuden radioi 96,9 MHz.

Maanantai 30.10.

klo 18.30 Armollista gospel-jumppaa opiston Tammisalissa (ent. kristillinen opisto) os. Siiriläntie 11. Käynti sisäpihalta. Maksuton. Voit ottaa jumppapatjan ja kahvakuulan mukaan jos on.

klo 18 Yksin armosta -luento. TT, pappi ja Luther-asiantuntija Juhani Forsberg luennoi Lutherin perinnöstä tuomiokirkossa. Riittääkö uskoon armo, vai tarvitaanko jotakin muuta? Mukana myös Matti Salomäki, Eliina Somppi ja Tuomiokirkon kuoro. Kahvitarjoilu srk-talolla. Radiointi 96,9 MHz.

Tiistai 31.10.

klo 7 Lapuan Sanomien aamukirkko. Salomäki ja Pääkkönen.

Klo 18 Baritoni ja oopperalaulaja Tommi Hakalan konsertti "Armosi ulottuu taivaisiin" tuomiokirkossa. Huippunimi maailman estradeilta! Konsertin säestää dipl. urk. Eliina Somppi. Ohjelma 10 €. Konsertin jälkeen kahvitarjoilu srk-talolla.

Keskiviikko 1.11.

Klo 13 Kotikirkon alttarilla –seurat ja ehtoollinen tuomiokirkossa. Mukaan kutsutaan erityisesti ikäihmisiä. Mukana ohjelmavastuussa ovat Alpo Järvi, Laura Lahdensuo, Johanna Tyynelä-Haapamäki ja Kati Koskinen. Päiväkerholaiset esiintyvät. Kahvit kirkossa. Kirkkokuljetus, myös rollaattorin tai pyörätuolin kanssa kulkeville puh. 044 3533475.

Klo 18 Uudet virret –lauluilta Kauhajärven kirkossa. Mukana Kluunappi –lauluryhmä Teija Karvosen johdolla.

Klo 19 Uudet virret –lauluilta Tiistenjoen kirkossa. Paula Pääkkönen.

Klo 18 Kirkkotaiteen ilta tuomiokirkossa. Kirkon katossa olevat hevoset ja ikkunamaalaukset maalattiin 90 vuotta sitten ja ovat sen jälkeen herättäneet keskustelua ja jakaneet mielipiteitä. Tilaisuudessa kirkkotaiteen symboliikkaa avaa Jukka Tuppurainen ja Ilmestyskirjaa selittää Matti Salomäki.

 

Torstai 2.11.

Klo 18 Virsi-ilta "Saan armoon luottaa yhä" tuomiokirkossa. Mukana virsirunoilija Anna-Mari Kaskinen sekä oman seurakunnan työntekijät Kati Koskinen, Matti Salomäki ja Johanna Tyynelä-Haapamäki. Kahvit srk-talolla.

Perjantai 3.11.

Klo 18 Riparilaulujen ilta "Armo tuli kylään" Kaaranmännikössä os. Kellojantie 17. Lauletaan Nuoren seurakunnan veisukirjasta tuttuja rippikoululauluja. Kitarasäestys Teemu Kentta. Illan päätteeksi on ehtoollishetki. Kaikenikäiset ovat tervetulleita laulamaan, mutta erityisesti kutsutaan nuoria mukaan! Tilaisuus korvaa Gospel-kahvilan.

Klo 18 Kynttiläillallinen pariskunnille koulutuskeskus Sedussa os. Ammattikoulunkatu 10. Ammattikoulun opiskelijat valmistavat kolmen ruokalajin illallisen ja tarjoilevat sen pöytiin.  Alkuruokana on broilerisalaattia ja leipää. Pääruoka Burgundin pata ja uuniperuna sekä –kasvikset ja jälkiruoka on kermahyytelö ja kahvi. Illalliskortteja myydään kirkkoherranvirastossa 25 €/pari (ark. klo 9-13). Varaukset puh. 06-4385230. Illalliskortteja on rajoitettu määrä!

Kynttiläillallisella esiintyy Sonja Jokiranta, jonka taiteilijanimi on Sonia Icaros. Hän on nykyään Lapualla vaikuttava tuore artistihahmo, joka tahtoo puhaltaa lauluillaan vapauden tuulia, armollisia näkökulmia ja toivoa maailmaan sekä ottaa myös yhteiskunnallisesti kantaa. Hänen laulujensa tarkoituksena on puolustaa jokaisen yksilön rajoja ja itsemäärämisoikeutta sekä nostaa ihmisen luovuttamatonta ihmisarvoa esiin. Lisäksi hän tahtoo rohkaista, lohduttaa ja kehottaa taistelemaan vaikeissakin paikoissa. Kynttiläillallisella Sonia Icaros esittää omaa uutta tuotantoaan sekä tuttuja rakkauslauluja.

Lauantai 4.11. pyhäinpäivä

Klo 15 messu tuomiokirkossa. Luetaan vuoden aikana kuolleiden nimet. Mukana Laura Lahdensuo, Eliina Somppi ja Tuomiokirkon kuoro. Tervetuloa omaiset! (Tämä messu korvaa klo 10 messun)

Klo 16 Kauhajärven kirkossa ja klo 18 Tiistenjoen kirkossa hartaus, jossa luetaan vuoden aikana kuolleiden nimet. Kauhajärvella mukana on Johanna Tyynelä-Haapamäki ja Kati Koskinen. Tiistenjoella mukana on Johanna Tyynelä-Haapamäki ja Paula Pääkkönen.

Klo 18 perheiden kynttiläpyhis seurakuntatalon alasalissa. Lapsenkokoinen pyhäinpäivän hartaus, kynttiläaskartelua ja lyhtykulkue kirkkopihalle.

Sunnuntai 5.11.

Klo 10 Perinnejumalanpalvelus tuomiokirkossa. Jumalanpalvelus toimitetaan 1700-luvun käsikirjan mukaan. Virret veisataan vuoden 1701 virsikirjasta ja lukukappaleet luetaan vuoden 1776 Raamatusta. Jukka Tuppurainen, Paula Pääkkönen, Karhunmäen seudun kuoro. Messuun voi halutessaan pukeutua vanhan ajan vaatteisiin, kansallispukuun tai körttipukuun. Radiointi 96,9 MHz.

Klo 16.30 Syntymäpäiväkahvit 70- ja 75-vuotiaille srk-talolla. Juhla jatkuu tuomiokirkossa.

Klo 18 Armolaulujen ilta "minun armossani on sinulle kylliksi" tuomiokirkossa. Mukana lapsikuoro LauLux, Martti Ridanpää, Laura Lahdensuo, Paula Pääkkönen, Eliina Somppi ja Kati Koskinen. Kahvit seurakuntatalolla.

RAAMATTUNÄYTTELY TUOMIOKIRKOSSA

Erilaisiin Raamattuihin voi tutustua seurakuntaviikolla tuomiokirkossa tilaisuuksien yhteydessä. Esillä on mm. wanhan kirkkoraamattu, salakuljetettu Raamattu, alkukieliset Raamatut (kreikka ja heprea), sarjakuvaraamattu ja näköispainos vuoden 1642 Bibliasta.

Mikäli sinulla on Raamattu, joka voisi olla mukana näyttelyssä, ota yhteyttä Laura Lahdensuohon puh. 044 3533475.

Osallistu arvontaan!

Millainen on sinun Raamattusi? Laita kuva Raamatustasi tai lempiraamatunkohdasta Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan facebook-sivuille. Seurakuntaviikon päätteeksi osallistuneiden kesken arvotaan yllätyspalkintoja.

 

« Uutislistaukseen