Tuomiokirkon ovet ovat avoinna koko kesän vierailijoille ja hiljentyjille

16.5.2017 10.58

Kirkon kesäopas AnniNETTI_S.jpg

Lapuan tuomiokirkon ovet ovat avoinna kesällä hiljentymistä ja tutustumista varten kesäkuusta elokuun alkuun saakka ma-pe klo 10-18. Heinäkuulla myös sunnuntaisin kirkon ovet ovat avoinna. Tänä kesänä kirkon oppaina ovat jo toista kesää tutut tytöt, Anni Alakoskela kesäkuulla ja Elli Veikkola heinäkuulla.

-Viime kesänä oli hienoa huomata, miten monet lapualaiset haluavat esitellä kotikirkkoaan vieraille, sanoo Anni Alakoskela. Tuomiokirkkoon kävi tutustumassa lähes 1000 ihmistä. Heidän joukossaan oli matkailijoita myös Amerikasta, Unkarista, Saksasta, Japanista ja Ruotsista.

Oppaat kertovat mielellään kirkon historiasta ja symboliikasta, katto- ja ikkunamaalauksista sekä esittelevät myös pyynnöstä yksityiskohtia, joita ei yleensä näe kuten tekstiilikaapit, toimituskappelin, sokeiden virsikirjat ja vanhan kirkon alttaritaulun.

-Tuomiokirkon urut ja kattomaalaukset kiinnostavat monia, tietää Alakoskela.
Myös Tiistenjoen kirkko on avoinna arkisin 5.6.-28.7. klo 8-15.30. Lastenkirkkoon pääsee myös tutustumaan, mutta siitä täytyy sopia erikseen kirkkoherranvirastossa.

Bongaa kirkko!

Tänä kesänä seurakuntalaisia kannustetaan tutustumaan omien kirkkojen lisäksi naapuriseurakunnan kirkkoihin. Kirkoista ja seurakuntatalolta löytyy kesäkuun alussa kortteja, joihin voi kerätä leimoja Ilmajoelta, Kurikasta, Seinäjoelta ja Lapualta. Kaikki viiden leiman keränneet saavat palkinnoksi uuden virsikirjan. Eniten kirkkoja bongannut saa taiteilija Panu Hemmingin maalaaman taulun omasta kotikirkostaan. Jos on sama määrä eniten bonganneita, palkinto arvotaan.

Kuvateksti: Anni Alakoskela esittelee tuomiokirkkoa kesäkuussa vierailijoille.