Ajoneuvoharrastajien kirkkopyhä 11.6. Lapualla!

16.5.2017 09.49

Ajoneuvoharrastajat_XL.jpg

Lapualla vietetään ajoneuvoharrastajien kirkkopyhää sunnuntaina 11.6., jolloin tuomiokirkkoon klo 10 ja sen jälkeen kirkon parkkipaikalle odotetaan edellisvuosien tapaan runsaasti yleisöä, harrastajia ja kaikenlaisia ajoneuvoja. Kyseessä on kaikkien ajoneuvojen, kulkupelien ja merkkien yhteistapaaminen, jonne kutsutaan harrastajia koko maakunnasta. Viime vuonna mukana oli kolmisenkymmentä autoa.
-On mahtavaa, että vuodesta toiseen tuomiokirkon parkkipaikka täyttyy toinen toistaan mielenkiintoisemmista ajoneuvoista. Viime vuonna mukana oli mm. urheiluautoja, kuorma-autoja, moottoripyöriä, vanhoja mersuja, Morris mini ja jenkkiautoja. Olisi hienoa jos erikoisemmatkin ajoneuvot näyttäytyisivät tapahtumassa, toivoo tiedottaja Minna Ylimäki-Hemminki tuomiokirkkoseurakunnasta.

Tapahtuman yhteydessä seurakunta tarjoaa kirkkokahvit osallistujille kellotapulissa.

Rättisitikalla on luonnetta

Jukka Kontkasella on rättisitikka vuosimallia 1980, jota hän kutsuu rättäriksi. Rättisitikoista hän innostui aikoinaan niiden yksinkertaisuuden takia.
-Siinä ei ole mitään ylimääräistä, ei minkäänlaista elektroniikkaa ja sen pystyy itse korjaamaan, kehuu Kontkanen.
Viimeisimmän rättisitikan hän hankki vuonna 2010, kun rättärikuume yllätti.
-Olin jo luullut että rättäriaika on ohi, mutta toisin kävi, hän kertoo hymyssä suin.
Rättäri oli ensin valkoinen ja sitten se sai mustat pilkut. Lehmäfiilis herätti huomiota ja hääautonakin se edusti. Nyt auton väri on vaihtunut mutta auton luonne on pysynyt samana.
-Tämä on auto, jolla on oma luonne. Joskus se toimii ja joskus ei. Yleensä se menee mielellään rättäritapahtumiin mutta perustyön se tekee huonosti eli kun töihin pitäisi lähteä niin se ei yleensä toimi eikä sen vuoksi töihin sillä mennä, kertoo Kontkanen. Hän sanoo arvostansa autonsa saamaa huomiota.
-Kun tällä lähden liikenteeseen, sitä kuvataan ja ihmiset peukuttavat ja morjestavat. Ennen ei näin ollut.
Mittariin tulee kesäisin noin 2000-3000 kilometriä, kun Jukka ajelee ja käy mm. rättäritapahtumissa, jotka kokoavat samanhenkiset harrastajat yhteen.
-Kyllä rättärin omistajat ovat varsin boheemia ja taiteellista väkeä, hän toteaa ja kertoo auton tarjoamisista elämyksellisistä reissuista. Rättärin kyydissä maailma näyttäytyy toisenlaiselta.

Kuvateksti:
Myös Paulus-kissa viihtyy Jukka Kontkasen rättisitikan kyydissä.