Uutiset

SEURAKUNNAN KESÄTAPAHTUMAT 2017

12.5.2017 12.30

Iltamusiikit VALITTU_XL.jpg

Siunattua kesää sinulle!

JUMALANPALVELUKSET

Sunnuntaisin ja juhlapyhinä klo 10 messu tai sanajumalanpalvelus Lapuan tuomiokirkossa. Tiistenjoen kirkossa on jumalanpalvelus su 4.6. klo 12, 18.6. klo 19, 9.7. klo 13, 6.8. klo 12 ja 27.8. klo 12. Kauhajärven kirkossa on jumalanpalvelus su 14.6. klo 19,  23.6. klo 22, 23.7. klo 12 ja su 20.8. klo 10. Hellanmaan srk-kodilla on jumalanpalvelus su 11.6. klo 12, 16.7. klo 13, 13.8. klo 12.

Erityistä

Su 4.6. klo 10 pappisvihkimysmessu tuomiokirkossa.

Konfirmaatiomessut tuomiokirkossa klo 10 seuraavasti: Kaara I su 18.6., Kaara II su 2.7., Piispalan leiri su 2.7. klo 13, Kaara III su 9.7., Kaara IV su 16.7. Esantuvan rippikoulun konfirmaatio on Kauhajärven kirkossa su 18.6. klo 10.

Ajoneuvoharrastajien kirkkopyhä on su 11.6. klo 10 tuomiokirkossa. Kyseessä on kaikkien ajoneuvojen, kulkupelien ja merkkien yhteistapaaminen, jonne kutsutaan harrastajia koko maakunnasta. Viime vuonna mukana oli kolmisenkymmentä autoa.
-On mahtavaa, että vuodesta toiseen tuomiokirkon parkkipaikka täyttyy toinen toistaan mielenkiintoisemmista ajoneuvoista. Viime vuonna mukana oli mm. urheiluautoja, kuorma-autoja, moottoripyöriä, vanhoja mersuja, Morris mini ja jenkkiautoja. Olisi hienoa jos erikoisemmatkin ajoneuvot näyttäytyisivät tapahtumassa, toivoo tiedottaja Minna Ylimäki-Hemminki tuomiokirkkoseurakunnasta.
Tapahtuman yhteydessä seurakunta tarjoaa kirkkokahvit osallistujille kellotapulissa

   

Reppukirkot ovat su 13.8. klo 14 ja klo 16. Uudet ekaluokkalaiset siunataan koulutielle tuomiokirkossa. Kauhajärven ekaluokkalaiset siunataan Kauhajärven kirkon juhlassa su 20.8. klo 10.

Kauhajärven kirkkojen 150v. juhlamessu su 20.8. Messussa saarnaa piispa Simo Peura. Messun jälkeen seurakuntakodilla tarjoillaan keittolounas ja täytekakkukahvit. Juhla jatkuu kirkossa, jossa on mm. musiikkiesityksiä, historiikki ja tervehdyksiä.

Su 11.6. klo 12 messu Hellanmaan srk-kodilla. Sen jälkeen kesäjuhla Hellanmaan rukoushuoneella klo 14. Juhana Tarvainen, Matti Rintala, Matti Salomäki, Härmäin-Kortesjärven evankelinen kuoro. Järj. Sley

Ke 14.6. klo 19 kesäkirkko "Ken on luonut sinitaivaan" Kauhajärven kirkossa, Liisi Saarimaa,Ulla Latomäki, Kati Koskinen, Paavo Lakaniemi, Satu Kivisaari, Sari Kaidesoja. Kahvitarjoilu ennen tilaisuutta. Järj. Ely.

Su 18.6. klo 19 kesäkirkko "Ken on luonut sinitaivaan" Tiistenjoen kirkossa. Satu Kivisaari, Ulla Latomäki, Kati Koskinen, Paavo Lakaniemi, Sari Kaidesoja, Liisi Saarimaa. Kahvitarjoilu ennen tilaisuutta. Järj. Ely.

Naisten lenkkisaunaillat jatkuvat koko kesän
Seurakunta ja opisto järjestävät yhteistyössä naisten lenkkisaunailtoja joka keskiviikko. Lähtö on klo 18 opistolta, josta tehdään noin 45 minuutin lenkki, sen jälkeen on rentoa yhdessäoloa, sauna ja hartaushetki, jonka yhteydessä lauletaan rippikoulusta tuttuja lauluja. Omat eväät voi ottaa mukaan. Tervetuloa!

Virsi-illat Pajakappelissa
Virsi-illat Pajakappelissa (Kauppakatu 23) keskiviikkoisin klo 18: 7.6, 14.6, 21.6 ja 28.6. Toivevirsiä ja hartaus.

Kirkkojen opastukset

Matkailuopas on Lapuan tuomiokirkossa ma-pe klo 10-18 ajalla 5.6.-4.8. Ovet auki myös klo 12-18 sunnuntaisin 9.7.-6.8. Tiistenjoen kirkko on auki 5.6.-28.7. ark. klo 8-15.30. Lastenkirkkoon tutustuminen sopimuksen mukaan.

Tuomiokirkon oppaana toimii kesäkuulla Anni Alakoskela (kuvassa) ja heinäkuulla Elli Veikkola.

Bongaa kirkko!

Tänä kesänä seurakuntalaisia kannustetaan tutustumaan omien kirkkojen lisäksi naapuriseurakunnan kirkkoihin. Kirkoista ja seurakuntatalolta löytyy kesäkuun alussa kortteja, joihin voi kerätä leimoja Ilmajoelta, Kurikasta, Seinäjoelta ja Lapualta. Kaikki viiden leiman keränneet saavat palkinnoksi uuden virsikirjan. Eniten kirkkoja bongannut saa taiteilija Panu Hemmingin maalaaman taulun omasta kotikirkostaan. Jos on sama määrä eniten bonganneita, palkinto arvotaan. Kortti palautetaan omaan seurakuntaan kirkkoherranvirastoon tai työntekijöille.

Opastetut kierrokset hautausmaalla

Historiaa kiehtovalla tavalla - opastetut hautausmaakierrokset Simpsiön hautausmaalla joka maanantai klo 19 välillä 26.6.-7.8. Lähtö siunauskappelilta. Kesto noin 1,5 tuntia, oppaina matkailuoppaat.

Hautausmaajuhla

Hautausmaajuhla on su 30.7. klo 12.30 Siunauskappelilla. Hartaushetki rakkaiden läheisten muistamiseksi. Luetaan lähimmän vuoden aikana Simpsiölle hautaan siunattujen nimet. Kahvitus lähetystyön hyväksi.

Juhannusaaton tapahtumat

Juhannusaaton seurat Wanhassa Karhunmäessä pe 23.6. klo 20. Kahvitus ja makkaramyynti klo 19. Seurat pihapiirissä, joten vaatetus sään mukaan. Osoite on Karhunmäentie 923.

Juhannusaaton juhla "Kesällä kaikki on toisin!" Kauhajärven Esantuvalla (Honkiniementie 388) pe 23.6. klo 17 alkaen. Mukana mm. Jorma Arkkila, Raimo Lähteenmaa, piispa Robert Kaumba, musiikkia Eve & Ossi. Yöttömän yön messu Kauhajärven kirkossa klo 22. Tauoilla myynnissä kahvia, makkaraa, limsaa, jäätelöä jne. Järj. Sley.

Iltamusiikeissa tangokuninkaallisia, paikallista osaamista ja huippu-urkuri

Heinäkuun iltamusiikeissa on luvassa on korkeatasoista urkumusiikkia, tangokuninkaallisia, paikallista osaamista, huippu-urkuri, yhteislauluja ja seurakunnan pappien pitämä iltahartaus. Lapuan tuomiokirkossa toteutettavan musiikkikokonaisuuden on suunnitellut seurakunnan kanttori Eliina Somppi, joka uskoo konserttien houkuttelevan kirkkoon väkeä edellisvuosien tapaan.

- Odotan innokkaasti kollegani huippu-urkuri Henri Herstan konserttia 23.7. Hän soittaa laajan kokonaisuuden sekä Bachia että romanttisen aikakauden musiikkia. Mielenkiintoisen ohjelman soittavat myös huilu-pianoduo Maria Besis ja Tiina Karhu-Ahtonen. Heidän konsertissaan kuullaan muun muassa Jean Sibeliuksen Nocturne ja Romanssi, P. J. Hannikaisen Kevätaamu sekä Oskar Merikannon Onnelliset, kertoo Somppi.

Uusien, vuoden 2017 Tangokuninkaallisten konsertti on myös odotettu ja jo perinteeksi muodostunut tapahtuma. Joka vuosi uudet tangokuninkaalliset käyvät konsertoimassa heti valintansa jälkeen Lapualla. Konsertti on tuonut tuomiokirkkoon kuulijoita myös ympäri maakuntaa.

Oman kortensa kekoon kantavat myös seurakunnan omat kanttorit; Kati Koskinen konsertoi 2.7. ja Eliina Somppi 16.7.
Suvisunnuntain iltamusiikit ovat kaikille avoimia ja niihin on vapaa pääsy. 10 euron hintaisia ohjelmia myydään tuntia ennen konsertin alkua kirkon ovilta. Tapulikahvio on avoinna klo 18-21 lähetystyön hyväksi kirkon viereisessä kellotapulissa.

 

SEURAT

To 8.6. klo 18 kesäseurat (toivevirsien lauluilta) ja 6.7. klo 18 kesäseurat Kauhajärven srk-kodilla.

To 15.6. klo 18 lauluseurat Kaija ja Veli Toijalla os. Rastaantie 5, Lapua. Ulla Latomäki, Jukka Tuppurainen ja Satu Kivisaari.

Pe 14.7. klo 19 peltoseurat Alajoen Kytötuvalla Jokitien varressa (Jokitie 576, Vaasantieltä matkaa Kytötuvalle 5,7 km). Kahvit klo 18 alkaen. Juha Ikola, Anni Alakoskela, Jukka Tuppurainen. Järj. Poutun kyläyhdistys ja Lapua-seura.

Ke 26.7. klo 19 koskiseurat Haapakosken NS:n uimarannassa. Jukka Tuppurainen, Maria ja Miika Saarenpää ja Minna Rintala.

To 27.7. klo 18 seppämestarin seurat, Miiankuja 3. Marketta Veikkola, Jukka Tuppurainen, emäntinä Anne Poskiparta ja Anneli Torppa.

La 5.8. klo 15 puutarhaseurat Kauhajärvellä Saarimaassa os. Alatie 81. Juhana Tarvainen.

To 17.8. klo 18 pihaseurat Kivisaaressa os. Teikarintie 29, Lakaluoma. Matti Salomäki, Aulis Harju, Ulla Latomäki, Elyset-lauluryhmä.

Su 20.8. Rauhanyhdistyksen kesäseurat. Klo 10 messu tuomiokirkossa. Klo 12.30 ja klo 15 seurat srk-talolla. Pekka Nurmela, Valde Palola ja Hannu Rantala.

Ke 23.8. klo 18 Siionin Kanteleen lauluseurat Esantuvalla os. Honkiniementie 388. Jouko Pitkäranta, Esa Luomaranta. Järj. Sley

MUUTA

31.7.-2.8. Kansanlähetyksen telttapäivät "Kadonneen jäljillä" Anni Hakolan pihalla os. Hourunkoskentie 168. Tilaisuudet klo 18 ja 19.15. Mukana mm. Eetu Airevuo, Juha Vihriälä, Matti Salomäki.

To 3.8. klo 18 Siionin kanteleen lauluilta Hellanmaan rukoushuoneella. Järj. Sley.
 

 

Esa Saarisen aiheena vapaus Lapuan filosofiapäivässä

Tänä vuonna Lapuan filosofiapäivä järjestetään lauantaina 2.9. klo 10.30-13.30 Kulttuurikeskus Vanhalla Paukulla kymmenettä kertaa ja luvassa on professori Esa Saarisen luento vapaudesta, jonka uskotaan houkuttelevan paikalle ennätysyleisön.

-Filosofiapäivässä on ollut parhaimmillaan pari sataa osallistujaa mutta odotan, että tämä ennätys rikotaan tänä vuonna, sanoo professori Tommi Lehtonen, joka on filosofiapäivän työryhmän puheenjohtaja ja tuntee Esa Saarisen hyvin työnsä kautta.  

-Hän toimii kolleganani, soveltavan filosofian professorina Aalto-yliopistossa. Esa Saarinen on vapausaiheen suomalainen kärkiasiantuntija. Hän on jo 1980-luvulta alkaen käsitellyt paljon vapauden kysymyksiä. Filosofianpäivän esitelmässä hän lähestyy aihepiiriä myös omakohtaisen arvioinnin ja elämänkokemuksen pohjalta, sanoo Lehtonen.

-Vapaus on innostava, joskus kai myös hieman pelottava asia. Esa Saarinen uskaltaa puhujana heittäytyä tilanteeseen. Odotan jännittävää ja liikuttavaa filosofiapäivää.

Filosofiapäivä on Etelä-Pohjanmaalla ainutlaatuinen kulttuuritapahtuma, joka on suunnattu kaikille elämän ja kuoleman kysymyksistä kiinnostuneille. Tämä tilaisuus sopii nuoresta vaariin.

Filosofiapäivän järjestää Lapuan kaupunki, Lapuan tuomiokirkkoseurakunta ja Herättäjä-Yhdistys.
Tänä vuonna valtioneuvoston kanslia on hyväksynyt Filosofiapäivän Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden 2017 ohjelmaan.

Alfa-kurssilla kerrataan kristinuskon perusasiat

Alfa-kurssi on suuren suosion saanut kristinuskon perusasioiden kertauskurssi, jonka on käynyt maailmalla jo noin 30 miljoonaa ihmistä. Lapuan tuomiokirkkoseurakunnassa on järjestetty kolme kurssia ja kokemus on ollut myönteinen. Uutta kurssia on toteuttamassa innokas joukko seurakuntalaisia ja työntekijöitä. Kurssi pidetään kymmenenenä perättäisenä keskiviikkoiltana seurakunnan tiloissa. Kurssiin sisältyy lisäksi viikonloppu ja loppujuhla. Joka kerta aloitetaan yhteisellä ruokailulla. Kurssi alkaa 30.8. ja ilmoittautua voi jo kirkkoherranvirastoon puh. 06-4385 231.

 

LAPSILLE

Kesäkerho eskareille ja ekaluokkalaisille 6.6.-22.6.

Kesäkerho kokoontuu 5.6.-22.6. maanantaista torstaihin klo 9-13 Wanhalla Apteekilla ja sinne kutsutaan 2009 ja 2010 syntyneitä lapsia.

Kerhossa tehdään kädentöitä, leivotaan, pelataan, leikitään, kisaillaan ja retkeillään. Siis vietetään iloisia kesäpäiviä yhdessä toisten lasten kanssa! Hiljentymisen hetket luovat turvallisen kokemuksen rakastavasta Taivaan Isästä.

Ilmoittautuminen sivun alareunassa. Ilmoittautua voi yhdeksi, kahdeksi tai kolmeksi viikoksi kerrallaan. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, mukaan mahtuu 15 lasta. Kerhomaksu on 10 € / vko, kolme viikko 25 €. Omat eväät mukaan! Kerhoa ohjaavat seurakunnan lastenohjaajat. Tervetuloa!

Lapsiparkki 3-6-vuotiaille 5., 7., 8., 12., 14., 15., 19., 21. ja 22. kesäkuuta Liuhtarin kiinteistön päiväkerhotiloissa klo 14.15-16.15. Max 12 lasta. Ei ilmoittautumista.

Avoin perhekerho lapselle yhdessä aikuisen kanssa viikoilla 22-25 klo 9.30-11.30 päiväkerhotiloissa maanantaisin Tiistenjoella ja Hellanmaassa, tiistaisin ja torstaisin Liuhtarissa. Omat eväät mukaan!

Ekavauvakerho alle 2-vuotiaille lapsille yhdessä aikuisen kanssa viikoilla 22-25 tiistaisin klo 14.15-16.15 Liuhtarissa. Omat eväät mukaan!

Puuhapäivät viikoilla 23-25 v.11-13 syntyneille lapsille päiväkerhotiloissa ja pihamaalla. Kauhajärvellä ti klo 12.30-15.30, Tiistenjoella ke 9-12, Wanhalla Apteekilla to 13.30-16. Etukäteisilmoittautuminen sivun alareunassa.

Juniorikerhot viikoilla 23-25 6-8-vuotiaille lapsille päiväkerhotiloissa ja pihamaalla. Tiistenjoella ma ja ke klo 13-16, Hellanmaassa ma ja ke klo 13-16, Wanhalla Apteekilla ti klo 13.30-16 ja Kauhajärvellä ti ja to klo 9-11.30. Etukäteisilmoittautuminen sivun alareunassa.

Luontokerho viikoilla 23-25 5-7-vuotiaille lapsille Hiihtomajalla to klo 13.30-16. Etukäteisilmoittautuminen sivun alareunassa.

Kesäpyhäkoulut lastenkirkossa, Ämmälä-Hakola-Tiistenjoella ja Kauhajärvellä. Lastenkirkon toiminnallinen kesäpyhis sunnuntaisin klo 10-11. Tarkemmat tiedot edeltävän torstain Lapuan Sanomien kirkollisissa ilmoituksissa.

ILMOITTAUDU TÄSTÄ!

Ilmoittaudu tästä Wanhan apteekin maksulliseen ma-to kokoontuvaan kesäkerhoon>>

Ilmoittaudu tästä Lapuan keskustan kesätoimintaan>>

Ilmoittaudu tästä Tiistenjoen kesätoimintaan>>

Ilmoittaudu tästä Hellanmaan kesätoimintaan>>

Ilmoittaudu tästä Kauhajärven kesätoimintaan>>


LEIRIT
Varhaisnuorten leirit. Ks. lisää tästä>>

 

 

« Uutislistaukseen