SEURAKUNNAN KESÄTAPAHTUMAT 2017

12.5.2017 12.30

Siunattua ja virkistävää kesää sinulle! Poimi tästä oma kesätapahtumasi!

Avaa kesäesite>>

JUMALANPALVELUKSET

Sunnuntaisin ja juhlapyhinä klo 10 messu tai sanajumalanpalvelus Lapuan tuomiokirkossa. Tiistenjoen kirkossa on jumalanpalvelus su 4.6. klo 12, 18.6. klo 19, 9.7. klo 13, 6.8. klo 12 ja 27.8. klo 12. Kauhajärven kirkossa on jumalanpalvelus su 14.6. klo 19,  23.6. klo 22, 23.7. klo 12 ja su 20.8. klo 10. Hellanmaan srk-kodilla on jumalanpalvelus su 11.6. klo 12, 16.7. klo 13, 13.8. klo 12.

(Kuva: Jukka Risikko)

Erityistä

Reppukirkot ovat su 13.8. klo 14 ja klo 16. Uudet ekaluokkalaiset siunataan koulutielle tuomiokirkossa. Kauhajärven ekaluokkalaiset siunataan Kauhajärven kirkon juhlassa su 20.8. klo 10.

Kauhajärven kirkkojen 150v. juhlamessu su 20.8. Messussa saarnaa piispa Simo Peura. Messun jälkeen seurakuntakodilla tarjoillaan keittolounas ja täytekakkukahvit. Juhla jatkuu kirkossa, jossa on mm. musiikkiesityksiä, historiikki ja tervehdyksiä.

Kauhajärven alakoululaiset ovat mukana juhlassa ja heidän taideteoksiaan on nähtävillä juhlan aikana.

Bongaa kirkko!

Tänä kesänä seurakuntalaisia kannustetaan tutustumaan omien kirkkojen lisäksi naapuriseurakunnan kirkkoihin. Kirkoista ja seurakuntatalolta löytyy kortteja, joihin voi kerätä leimoja Ilmajoelta, Kurikasta, Seinäjoelta ja Lapualta. Kaikki viiden leiman keränneet saavat palkinnoksi uuden virsikirjan. Eniten kirkkoja bongannut saa taiteilija Panu Hemmingin maalaaman taulun omasta kotikirkostaan. Jos on sama määrä eniten bonganneita, palkinto arvotaan. Kortti palautetaan omaan seurakuntaan kirkkoherranvirastoon tai työntekijöille.

SEURAT

To 17.8. klo 18 pihaseurat Kivisaaressa os. Teikarintie 29, Lakaluoma. Matti Salomäki, Aulis Harju, Ulla Latomäki, Elyset-lauluryhmä.

Su 20.8. Rauhanyhdistyksen kesäseurat. Klo 10 messu tuomiokirkossa. Klo 12.30 ja klo 15 seurat srk-talolla. Pekka Nurmela, Valde Palola ja Hannu Rantala.

Ke 23.8. klo 18 Siionin Kanteleen lauluseurat Esantuvalla os. Honkiniementie 388. Jouko Pitkäranta, Esa Luomaranta. Järj. Sley

MUUTA

Esa Saarisen aiheena vapaus Lapuan filosofiapäivässä

Tänä vuonna Lapuan filosofiapäivä järjestetään lauantaina 2.9. klo 10.30-13.30 Kulttuurikeskus Vanhalla Paukulla kymmenettä kertaa ja luvassa on professori Esa Saarisen luento vapaudesta, jonka uskotaan houkuttelevan paikalle ennätysyleisön.

-Filosofiapäivässä on ollut parhaimmillaan pari sataa osallistujaa mutta odotan, että tämä ennätys rikotaan tänä vuonna, sanoo professori Tommi Lehtonen, joka on filosofiapäivän työryhmän puheenjohtaja ja tuntee Esa Saarisen hyvin työnsä kautta.

-Hän toimii kolleganani, soveltavan filosofian professorina Aalto-yliopistossa. Esa Saarinen on vapausaiheen suomalainen kärkiasiantuntija. Hän on jo 1980-luvulta alkaen käsitellyt paljon vapauden kysymyksiä. Filosofianpäivän esitelmässä hän lähestyy aihepiiriä myös omakohtaisen arvioinnin ja elämänkokemuksen pohjalta, sanoo Lehtonen.

-Vapaus on innostava, joskus kai myös hieman pelottava asia. Esa Saarinen uskaltaa puhujana heittäytyä tilanteeseen. Odotan jännittävää ja liikuttavaa filosofiapäivää.

Filosofiapäivä on Etelä-Pohjanmaalla ainutlaatuinen kulttuuritapahtuma, joka on suunnattu kaikille elämän ja kuoleman kysymyksistä kiinnostuneille. Tämä tilaisuus sopii nuoresta vaariin.

Filosofiapäivän järjestää Lapuan kaupunki, Lapuan tuomiokirkkoseurakunta ja Herättäjä-Yhdistys.
Tänä vuonna valtioneuvoston kanslia on hyväksynyt Filosofiapäivän Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden 2017 ohjelmaan.

Alfa-kurssilla kerrataan kristinuskon perusasiat

Alfa-kurssi on suuren suosion saanut kristinuskon perusasioiden kertauskurssi, jonka on käynyt maailmalla jo noin 30 miljoonaa ihmistä. Lapuan tuomiokirkkoseurakunnassa on järjestetty kolme kurssia ja kokemus on ollut myönteinen. Uutta kurssia on toteuttamassa innokas joukko seurakuntalaisia ja työntekijöitä. Kurssi pidetään kymmenenenä perättäisenä keskiviikkoiltana seurakunnan tiloissa. Kurssiin sisältyy lisäksi viikonloppu ja loppujuhla. Joka kerta aloitetaan yhteisellä ruokailulla. Kurssi alkaa 30.8. Lue lisää Alfasta>>

LAPSILLE

Kesäpyhäkoulut lastenkirkossa, Ämmälä-Hakola-Tiistenjoella ja Kauhajärvellä. Lastenkirkon toiminnallinen kesäpyhis sunnuntaisin klo 10-11. Tarkemmat tiedot edeltävän torstain Lapuan Sanomien kirkollisissa ilmoituksissa.

Valtakunnalliset kirkolliset kesäjuhlat 2017

16.–18.6. Lähetyksen kesäpäivät, Raahe