Kylvön siunaamisen jumalanpalvelus

Kylvön siunaamisen jumalanpalvelus Lapuan tuomiokirkko

Jumalanpalvelus televisioidaan. Paikalla tulisi olla jo klo 9.30-9.45!

Lapuan maataloustuottajat ja Lapuan tuomiokirkkoseurakunta järjestävät su 22.4. Kylvön siunaamisen jumalanpalveluksen, jonka YLE TV 1 lähettää suorana lähetyksenä. Paikalla kirkossa tulisi olla jo klo 9.30-9.45! Yleltä on myös toivottu, että laulavia seurakuntalaisia tulisi istumaan keskiristille, koska siinä on mikrofoni. Eli kaikki laulutaitoiset, asettukaa istumaan keskiristille että saadaan virrenveisuuta kuulumaan komiasti.

Liturgina toimii Matti Salomäki ja saarnaajana Laura Lahdensuo. Tekstit lukevat Teemu Aalto ja Silja Aalto, esirukousavustajina toimivat Timo Pöntinen ja Paavo Pöntinen. Kolehdin kantavat partiolaiset ja muissa tehtävissä avustavat isoset. Kanttorina on Riitta Jukkola ja urkurina Eliina Somppi. Tuomiokirkon kuoro laulaa. Suntiona toimii Markus Välimäki.

Jumalanpalveluksessa siunataan vuoden kylvö. Leivät tähän yhteyteen toimittaa Eläkeliiton Lapuan yhdistys ry. Kirkkokahvit kaikelle kansalle jumalanpalveluksen jälkeen seurakuntatalolla tarjoaa Lapuan maataloustuottajat.

Jumalanpalveluksen aluksi tv:ssä näytetään insertti mm. Lapuan Alajoelta, jonka on käsikirjoittanut Teemu Aalto ja esiintyjät ovat Timo Pöntinen ja Paavo Pöntinen. Tämä kuitenkin kannattaa katsoa vasta uusintana tai tallentaa, sillä teitä jokaista tarvitaan kirkossa veisaamassa.

Jotta "lapualainen komia virrenveisuu" ei jäisi kuolleeksi kirjaimeksi, on nyt koko kylän saavuttava kirkkoon. Olisi sitten varaa käyttää Suomen suurimpien urkujen äänikertojakin. Virsiin olisi hyvä hieman perehtyä etukäteen. Ne ovat: Alkuvirsi 59, "Leipää pelloilta maan". Synnintunnustusvirsi lauletaan ilman urkusäestystä, se on 277: 1,2,4 "Oi Kristus, taivaan kuningas". Vuorovirtenä kuoron ja seurakunnan kesken lauletaan virsi 199, "Nyt kiittäkää, on Herra hyvä". Päivän virsi on 105,"Aurinkomme ylösnousi", vuorovirtenä sekin. Kolehtivirsi on 845 ja ylistysvirsi 462, "Soi kunniaksi Luojan".

Erityisesti lapualaiskuorojen laulajien toivotaan osallistuvan jumalanpalvelukseen. Myös lapsiperheet ovat lämpimästi tervetulleita osallistumaan seurakunnan jumalanpalveluselämään. Jumalanpalvelus on ajatukseltaan kaikkia seurakuntalaisia kokoava, yhteinen juhla.

Lapua tunnetaan paikkakuntana, jossa kirkolla on merkitystä ihmisten arkipäivässä ja jonka seurakuntaelämä on virkeää. Tuomiokirkko on kyllä kaunis tyhjänäkin, mutta todella kaunis se on vasta, kun lapualaiset tulevat ja täyttävät sen.

Ps. Jumalanpalveluksen voi katsoa jälkikäteen Yle Areenasta.