Tuomasmessu

Tuomasmessu Lapuan tuomiokirkko

Hiljaisen viikon maanantaina 26.3. klo 18 tuomiokirkossa vietetään Tuomasmessua. Tuomasmessu on matalan kynnyksen musiikkipitoinen messu, jonka toteuttaa iso vapaaehtoisten joukko. Liturgina on Laura Lahdensuo, juontajana Tarja Annala ja saarnan pitää Reijo "Rexi" Takamaa. Musiikista vastaa Tuomaskuoro ja -bändi joht. Sini Koski. Messun jälkeen on kirkkokahvit kirkossa. Ensimmäistä Tuomasmessua vietettiin Helsingissä 1988. Sen jälkeen se levisi nopeasti Helsingistä ympäri maailmaa. Tuomasmessun liturgiassa yhdistyvät moderni hengellisyys, vanhan kirkon rakenne, rikas musiikkielämä ja vapaaehtoisten tärkeä rooli. Tuomasmessussa voi osallistua ja kiertää sivualttareita tai olla vaan hiljaa tai yhtyä rukouslauluihin.