Naiskuoro Merikosken Laulu

Naiskuoro Merikosken Laulu Lapuan tuomiokirkko

Merikosken Laulu on osaava, monipuolinen ja värikäs kuoro Oulusta.

Oululainen naiskuoro Merikosken Laulu kutsuu hiljentymään Valoa! -konserttiin Lapuan tuomiokirkkoon sunnuntaina 18. maaliskuuta kello 15.30 alkaen. Konsertissa kuoroa johtaa oululainen kanttori ja muusikko Tommi Hekkala.

Konsertissa kuullaan joukko huolella valittuja, valoa ja toivoa antavia kappaleita, joiden äänimaailma sopii erityisesti Merikosken Laulun sointiin. Ohjelmisto sisältää tuttujen hengellisten laulujen lisäksi uudempia helmiä ulkomailta. Tunnettuihin suomalaissävellyksiin lukeutuvat muun muassa P.J. Hannikaisen Suojelusenkeli sekä Taneli Kuusiston Suomalainen rukous.

Englanniksi kuoro esittää esimerkiksi koskettavan sävellyksen Kim André Arnesenilta. Arnesenin Even when He is silent on tehty keskitysleiriltä toisen maailmansodan jälkeen löytyneeseen tekstiin.

Merikosken Laulu tuo yhteen noin 40 laulavaa naista, joita yhdistää laulamisen palo ja riemu. Viime vuonna seitsenkymppisiään juhlinut poppoo on valittu kolme kertaa Suomen Naiskuoroliiton Vuoden kuoroksi, ja se on yltänyt kultatasolle kansainvälisissä kuorokatselmuksissa. Seuraava kilpailukoitos on vuorossa lokakuussa, jolloin Merikosken Laulu suuntaa kuorofestivaaleille Portugalin Fundaoon.

Konsertin päättää Johanna Tyynelä-Haapamäen pitämä hartaus. Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelmamaksu on 10 e.