Elämälle-konsertissa Juha Uusitalo

Elämälle-konsertissa Juha Uusitalo Lapuan tuomiokirkko

Lapuan tuomiokirkossa kuullaan lauantaina 2.9. klo 18 bassobaritoni Juha Uusitalon jyhkeää ääntä.

Lapuan tuomiokirkossa kuullaan lauantaina 2.9. klo 18 bassobaritoni Juha Uusitalon jyhkeää ääntä suomalaisen laulumusiikin merkeissä. Oskar Merikannon säveltämä ”Elämälle” on konsertin avausnumero, jonka mukaan konsertti on myös nimetty. Muita säveltäjänimiä ovat muuan muassa Jean Sibelius ja Toivo Kuula. Kuulemme myös Wilhelmi Malmivaaran neljä rukousvirttä, joista Uusitalo on tehnyt äänitteen.

Juha Uusitalo on alkujaan diplomihuilisti ja ehti soittaa huilua Suomen suurimmissa orkestereissa ennen laulajanuransa alkua, viimeksi Suomen Kansallisoopperassa. Oopperalaulajan ura alkoi kuitenkin kiinnostaa enemmän ja kansainväliseen tietoisuuteen hän nousi Tirolin musiikkijuhlilla vuonna 1999, jossa hän lauloi Wagnerin Siegfriedissä Wandererin roolin. Tästä eteenpäin hän on vieraillut useimmissa maailman suurimmissa oopperataloissa. Uusitalon spesiaali-alaa ovat Wagnerin oopperat. Hän on tehnyt myös muiden säveltäjämestareiden lukuisa rooleja.

Lapuan konsertissa säestäjänä toimii Eliina Somppi, joka urkusooloinaan niin ikään soittaa Oskar Merikannon ja Jean Sibeliuksen musiikkia.

10 euron hintaisia ohjelmia myydään kirkon ovilta tuntia ennen konsertin alkua. Tervetuloa nauttimaan suomalaisten säveltäjien musiikista.