Uusia virsiä Pajakappelissa

Uusia virsiä Pajakappelissa

Pajakappeli, Vanha Paukku

Virsikirjan lisävihkon uusia virsiä lauletaan kesäkuussa keskiviikkoiltaisin klo 19 Pajakappelissa. Tervetuloa!

Juuri painosta tulleeseen virsikirjan lisävihkoon on nyt mahdollisuus tutustua kesäkuussa järjestettävissä Pajakappelin virsi-illoissa Vanhalla Paukulla keskiviikkoiltaisin 8.6., 15.6., 22.6., 29.6. Tilaisuudet alkavat klo 19 ja uusiin virsiin tutustutaan tuomiokirkkoseurakunnan kanttorin ja papin johdolla.

Nykyinen, vuoden 1986 virsikirja liiteosineen, pysyy edelleen normaalissa käytössä mutta sen rinnalle on tullut lisävihko. Lapuan tuomiokirkkoon pian saapuvat uudet lisävihkot ovat jumalanpalveluksissa käytössä nykyisen virsikirjan rinnalla.

-Virsikirjan lisävihko tarjoaa virsiä aiemmin vähäiselle huomiolle jääneisiin aiheisiin kuten talvi, kaupunkilaisuus, isänpäivä, paastonaika ja luonnonsuojelu. Lisävihkosta löytyy myös lapualaissyntyisen laulajan ja lauluntekijän Laura Sippolan virsi numerolla 929, kertoo johtava kanttori Riitta Jukkola.

Muutamat tutut hengelliset laulut, kuten Maan korvessa kulkevi lapsosen tie, Lapualla suosituimmaksi hengelliseksi lauluksi äänestetty Löytyn Kahden maan kansalainen, Riihikirkkohymni ja monet muut ovat nyt saaneet virren määritelmän, koska ne sisältyvät lisävihkoon.

-Kun jokin aiemmin vanhana hengellisenä lauluna tunnettu tuttu kappale onkin nyt virsi, tulee pohtineeksi virren rajoja. Lisävihkon esipuheessa mainitaan, että lisävihko tekee mahdolliseksi virren rajojen tarkastelun kokeilevasti, toteaa Jukkola.

-Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee paikalle. Illoissa jaetaan lainaksi lisävihkoja, joten omia kirjoja ei iltoihin tullessa tarvitse ottaa mukaan. Paikalle saa tulla myös keskustelemaan lisävihkosta tai vain kuuntelemaan, rohkaisee Jukkola.

Riitta Jukkola
VIRKAVAPALLA A-kanttori, MuM