Päiväkerhot

Mitä siellä tapahtuu?

Päiväkerhot ovat seurakunnan järjestämää kerhotoimintaa 4-6 –vuotiaille lapsille. Lisäksi kokoontuu yksi 3-vuotiaiden kerhoryhmä Lilliputit.

Päiväkerhossa lapset saavat omana itsenään kasvaa turvallisessa ja hyväksyvässä Taivaan Isän perhepiirissä. Päiväkerhot ovat osa kirkon järjestämää kasteopetusta, jonka kautta seurakunta tahtoo tukea perheitä lapsen kristillisessä kasvatuksessa ja hoitaa lasta siinä yhteisössä, jonka jäseneksi hänet on kastettu.

Kerhoissa lapset saavat myös osallistua monipuoliseen viriketoimintaan. Kerhossa lauletaan ja soitetaan, leikitään sekä ohjatusti että vapaasti, ulkoillaan, askarrellaan ja vietetään eväshetkeä. Kerhossa opetellaan myös hiljentymään ja kuuntelemaan taivaan Isän asioita. Ryhmiä ohjaavat ammattitaitoiset lastenohjaajat.

Kenelle ryhmä on tarkoitettu?

3-6 -vuotiaille lapsille.

Onko toiminta maksullista?

Päiväkerhot ovat maksuttomia, mikäli ainakin toinen päiväkerholaisen vanhemmista on seurakuntamme jäsen. Kirkkoon kuulumattomien kohdalla päiväkerhomaksu on 40 €/kerhokausi.

Minkä verran ja minkälaista hartautta ja hengellisyyttä?

Päiväkerhossa on aina hartaushetki, jossa puhutaan taivaan Isän asioista, rukoillaan, leikitään, lorutellaan ja lauletaan. Lisäksi päiväkerhossa rukoillaan ruoka- ja kiitosrukoukset. Lopuksi on hengellinen loppulaulu ja -rukous. Noin kerran kuussa vietetään myös lasten omaa jumalanpalvelusta kerhossa.

Onko tarjoilua?

Jokainen kerholainen tuo eväshetkeen omat terveelliset eväät.

Kokoontumispaikat ja -ajat:

Seurakuntamme päiväkerhot kokoontuvat 1-2 kertaa viikossa 3 tunnin ajan. Aamupäiväkerhot kokoontuvat klo 9-12 (paitsi Lilliputit-kerho klo 9-11) ja iltapäiväkerhot klo 13.15-16.15. Päiväkerhoja on keskustan srk-talolla, Liuhtarin kiinteistössä, Kaaranmännikön leirikeskuksessa, Hellanmaan srk-kodilla, Tiistenjoen srk-talolla ja Kauhajärven srk-kodilla.

Pitääkö ilmoittautua?

Keväällä on aina ilmoittautuminen koko seuraavaksi kerhovuodeksi. Myös kesken vuotta on useimmiten mahdollista päästä kerhoon. Tällöin yhteydenotto ensiksi varhaiskasvatuksen ohjaaja Liisi Saarimaahan.

ILMOITTAUDU TÄSTÄ PÄIVÄKERHOON>>

Avaa tästä päiväkerhoesite>>

Päiväkerhoissa on mukana kerhomummoja ja -paappoja.
Päiväkerholaiset esiintyivät päiväkerhotyön 70-vuotisjuhlassa tuomiokirkossa 14.2.2016.

Liisi  Saarimaa
Varhaiskasvatuksen ohjaaja