Herättäjän seurat

Tervetuloa seuroihin! Herättäjän seuroissa veisataan Siionin virsiä. Virren voi aloittaa tai ehdottaa kukin tuntojensa mukaan. Puheet ovat lyhyitä ja puheoikeus on jokaisella vieraalla. Vaatimuksia ei ole. Seuravieraat läheltä ja kaukaa ovat tervetulleita!

Seurat syksyllä 2017

Seurat ovat tiistaisin, kokoontumisaika on klo 19 ja kokouspaikka on yleensä seurakuntatalon alasali. Seurakalenteri varmistuu lähiaikoina.

Herättäjän paikallisosaston jäsenet
Jäseniä ovat Matti Kupari (pj.), Marja Uutaniemi, Enni Kangas, Esko Hautala, Jorma Kallio, Sakari Lepistö, Riitta Luoma, Sinikka Luoma ja Ritva Maltamäki.

Mitä on herännäisyys?

Herännäisyys eli körttiläisyys on elämisen, ajattelemisen, uskon ja hartauden harjoittamisen tapa. Sen pohjavireenä ovat inhimillisyys ja rehellisyys. Jumala on suuri ja ihminen pieni. Herännäisyys puolustaa arkaa ja ikävöivää uskoa. Armo kuuluu kaikille.

Herännäisyyden ja Herättäjä-Yhdistyksen perustehtävä on rohkaista ja tukea ihmisiä elämään kristittyinä.

Herännäisyyden ydin on Siionin virsien rukouksessa ja ihmisten armollisessa ja tasavertaisessa kohtaamisessa.

Herättäjä-Yhdistys vapaaehtoisine vastuunkantajineen tukee seuraliikettä ja rohkaisee ihmistä toteuttamaan kutsumustaan Jumalan maailmassa.

Herättäjä-Yhdistyksen tulevaisuuskuvassa 2020 herännäisyys on kokonaisvaltaisesta kristinuskon tulkinnasta tunnettu kansankirkollinen liike.

Herännäisyys on luontevasti siellä missä ihmisetkin. Se puolustaa tavallisen ihmisen kotipaikkaoikeutta kirkossa.