Yhteisvastuukeräys on varma kevään merkki

Valtakunnallinen yhteisvastuukeräys käynnistyi sunnuntaina 5.2. Keräyslupa on voimassa elokuulle asti, mutta aktiivisin keräyskausi ajoittuu helmi-huhtikuulle. Silloin kerääjät kiertävät lisojen kanssa ovelta ovelle, joten kannattaa varata käteistä. Yhteisvastuukeräyksen turvin puututaan ihmiskauppaan. Lapualla vapaaehtoisia yhteisvastuukerääjiä on yli 100. Näiltä alueilta puuttuu vielä kerääjät: Alanurmo läntinen, Alapään keskipiiri, Kojola, Koskela-Muilu, Koskikylä, Lakaluoma, Nyrhilä-Ojala, Ojutkangas, Pouttu, Ritamäki ja Tamppari. Jos sinä haluat olla mukana myös kerääjänä, ota yhteyttä Minna Kivistöön puh. 044 273 1211.

Ks. lista yhteisvastuukerääjistä vuonna 2017

Mikä on Yhteisvastuukeräys?

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

60 % tuotosta menee Kirkon Ulkomaanavun välityksellä kehitysyhteistyöhön ja katastrofiapuun. 20 % käytetään vuosittain valittavaan kohteeseen Suomessa ja 20 % kirkon ja seurakuntien tekemään avustustyöhön.

Joka kevät Yhteisvastuun reilut 40 000 vapaaehtoista arkienkeliä lähtevät liikenteeseen keräyslistojen ja -lippaiden kanssa. Keräykseen osallistuvat kaikki Suomen ev. lut. seurakunnat. Keräys järjestetään helmi-huhtikuussa, mutta keräyslupa on voimassa ympäri vuoden.

Keräyskohde vuonna 2017:

Yhteisvastuu 2017 torjuu ihmiskauppaa

Suomessa vuoden 2017 yhteisvastuuvaroin autetaan ihmiskaupan uhreja yhteistyössä Pro-tukipiste ry:n, Rikosuhripäivystyksen, Pakolaisneuvonta ry:n ja Monika-Naiset liitto ry:n kanssa. Keräysvaroin kehitetään tukihenkilötoimintaa ja etsivää työtä, vahvistetaan työntekijöiden osaamista tunnistaa ja tavoittaa ihmiskaupan uhreja, tarjotaan kriisiapua majoituksen, ruoan, hygienian ja vaatetuksen järjestämiseen, mahdollisuus tulkin käyttöön sekä matalan kynnyksen oikeudellista neuvontaa.

Keräysvaroin tuettava kansainvälinen työ keskittyy erityisesti konfliktien keskellä asuvien nuorten auttamiseen, jotta he pystyisivät rakentamaan kohtuullisen elämän, eivätkä joutuisi ihmissalakuljettajien ja ihmiskaupan uhreiksi. Jordaniassa avustustyön painopisteenä ovat koulutus ja psykososiaalinen tuki noin 12−30-vuotiaille leireillä ja paikallisissa yhteisöissä asuville Syyrian pakolaisille. Israelissa ja Palestiinalaisalueilla tuetaan rauhankasvatustyötä nuorten medialukutaidon sekä ihmisoikeustuntemuksen parantamiseksi. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

Lahjoita netissä tai pankissa:

Nordea FI16 2089 1800 0067 75
Pohjola Pankki FI14 5000 0120 2362 28
Aktia FI82 4055 0010 4148 41

Viitenumero Lapualla on 307321

Lue lisää yhtesvastuukeräyksestä>>

Yhteisvastuukerääjät kuvassa.
Tässä on vuoden 2017 yhteisvastuukerääjät!
Yhteisvastuukerääjät kiertävät keväällä ovilla.
Yhteisvastuukeräyksen Lapuan keräyspäällikkönä toimii Minna Kivistö (vas.)

Minna  Kivistö
Diakonissa
Diakoniatoimisto, Koulukatu 2 (käynti sisäpihan kautta)
62100 Lapua