Yhteisvastuukeräys

Vuonna 2018 Yhteisvastuukeräyksen kohde on köyhyys ja nälkä. Keräys käynnistyy sunnuntaina 4.2.2018, jolloin on tuomiokirkossa messu ja sen jälkeen lounas seurakuntatalolla yhteisvastuun hyväksi. Keräyspäällikkö on diakoniatyöntekijä Elina Kosola, jolle voi ilmoittautua kerääjäksi. Keräyslupa on voimassa elokuulle asti, mutta aktiivisin keräyskausi ajoittui Lapualla helmi-huhtikuulle, jolloin vapaaehtoiset listakerääjät kiersivät ovelta ovelle.

Mikä on Yhteisvastuukeräys?

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

60 % tuotosta menee Kirkon Ulkomaanavun välityksellä kehitysyhteistyöhön ja katastrofiapuun. Loput 40 % keräysvaroista käytetään taloudellisesti vaikeassa tilanteessa elävien ihmisten auttamiseen Suomessa Kirkon diakoniarahaston ja seurakuntien kautta.

Joka kevät Yhteisvastuun yli 20 000 vapaaehtoista arkienkeliä lähtevät liikenteeseen keräyslistojen ja -lippaiden kanssa. Keräykseen osallistuvat kaikki Suomen ev. lut. seurakunnat. Keräys järjestetään helmi-huhtikuussa, mutta keräyslupa on voimassa ympäri vuoden.

Lahjoita netissä tai pankissa:

tai

Nordea FI16 2089 1800 0067 75
Pohjola Pankki FI14 5000 0120 2362 28
Aktia FI82 4055 0010 4148 41

Viitenumero Lapualla on 307321

Lue lisää yhtesvastuukeräyksestä>>

Yhteisvastuukerääjät
Yhteisvastuukerääjät vuonna 2018.
Kirkon ulkomaanapu
62100 Lapua

Työalueet: Päihde- ja kriminaalityö, kuurojen toiminta, kirpputoritoiminta