Tyttö

Lapsille ja lapsiperheille

Lapset ja lapsiperheet toivotetaan lämpimästi tervetulleeksi seurakunnan tapahtumiin ja tilaisuuksiin! Näiltä sivuilta (vieressä olevasta valikosta) löydät lapsiperheille ja lapsille sopivaa säännöllisesti kokoontuvaa toimintaa. Tervetuloa mukaan!

Olemme myös facebookissa: Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan lapset ja perheet.

Lapsille kuvasuunnistusta tuomiokirkossa koko kesän

Viime kesänä seurakuntalaisia kannustettiin tutustumaan kotikirkon lisäksi myös lähiseurakuntien kirkkoihin Bongaa kirkko -kampanjalla. Tänä kesänä toivotaan, että myös lapset ja lapsiperheet tutustuisivat kirkkoon tarkemmin. Lapsille onkin tarjolla tuomiokirkossa kuvasuunnistusta 11.6.-10.8. klo 10-18 sekä tapahtumien yhteydessä. Kuvasuunnistuksessa merkitään kirkosta löydetyt kohteet ja lapset saavat valita pienen palkinnon aarrearkusta.

Monissa kirkoissa on paljon yksityiskohtia, joita ei kirkon penkissä istuessaan huomaa.

-Kirkot ovat lapsen silmissä jännittäviä ja mielenkiintoisia paikkoja, sanoo varhaiskasvatuksen ohjaaja Liisi Saarimaa tuomiokirkkoseurakunnasta (kuvassa)  ja toteaa, että lapset voivat halutessaan vaikka maata kirkon lattialla tai penkeillä ja katsella, kuinka korkea on kirkon katto.

-Myös saarnatuolissa voi käydä, hän lupaa.

Kuvasuunnistukseen voi osallistua tuomiokirkon lisäksi kesä-heinäkuulla myös Ilmajoen, Jalasjärven, Jurvan, Koskuen, Kurikan ja Nurmon kirkoissa sekä Lakeuden Ristissä.

Muut kesätapahtumat:

Lasten toiminnallinen kesäpyhis alkaa Lapualla sunnuntaina 3.6. klo 10-11 srk-talon sisäpihalla sijaitsevassa viehättävässä lastenkirkossa. Lastenkirkon kesäpyhis on joka sunnuntai kesä-heinäkuulla (paitsi juhannuksena).

Lapsiparkki 3-5-vuotiaille 4., 6., 11., 13., 18. ja 20. kesäkuuta keskustan srk-talon päiväkerhotiloissa klo 13.30-16. Max 13 lasta. Ei ilmoittautumista.

Avoin perhekerho lapselle yhdessä aikuisen kanssa viikoilla 22-25 klo 9.30-11.30 päiväkerhotiloissa maanantaisin Tiistenjoella ja Hellanmaassa, keskiviikkoisin Liuhtarissa, tiistaisin ja torstaisin keskustan srk-talolla. Omat eväät mukaan!

Reppukirkot ovat 5.8. Tiistenjoen kirkossa klo 12 ja tuomiokirkossa klo 14 ja klo 16. Ekaluokalle menevien siunauskirkkoon ovat tervetulleita myös isovanhemmat ja kummit.

Messupassi lapsille!

Lapsille jaetaan kaikissa jumalanpalveluksissa messupasseja, joihin he voivat kerätä osallistumistarroja perhekirkoista, Potkua pyhästä –messuista ja jumalanpalveluksista. Passin tarraan saa papilta tai suntiolta jumalanpalveluksen jälkeen. Kahdeksan tarran messupassin palauttanut saa ahkeruuspalkinnon.

Lastenkirkko

Lastenkirkko on lasten oma paikka verkossa. Se on tehty tuomaan iloa ja tukemaan lapsen hyvää elämää. Lastenkirkko rohkaisee toimimaan, ilmaisemaan tunteita, olemaan kaveri, hiljentymään, kyselemään ja tutkimaan elämän ilmiöitä maan ja taivaan väliltä.

Varhaiskasvatuksen työntekijät
Tässä seurakunnan varhaiskasvatuksen työntekijät. Heidät tapaat seurakunnan lapsille suunnatussa toiminnassa.
Varhaiskasvatuksen ohjaaja
Koulukatu 2